Monday, February 7, 2011

Bäsetröja och award

Nu får min kompis In barn vilken dag som helst och jag stickar febrilt på det lilla babyset jag lovat henne, och som jag köpte garn till för några månaders sedan (riktigt svår att ta kort på, flätorna ser ut att alldeles flyta ihop):


För att friska upp minnet lite är det alltså Drops Alpaca jag stickar i, och efter detta mönster. Så, kläm i nu In och så hoppas vi att allt går bra!

Sen har jag fått en award också, av gulliga Rosenvante:


Hennes motivering var: en tjej som vågar sig på det man inte väntar sig. Är duktig på vad hon än tar i händerna. Tack för awarden och den fina motiveringen, jag blev alldeles rörd!

Till saken hör nu att man ska skriva tre saker man tycker om, så här kommer de (handarbete är så självklart så det tänker jag inte ens lista):

- Mina fantastiska vänner, ni vet vilka ni är. Jag är mycket lyckligt lottad på den fronten.

- Att lära mig nya saker. Jag har pluggat i flera år innan jag började jobba på universitetet. Jag har läst bl.a. religionshistoria (mitt huvudämne), "vanlig" historia. islamologi, indologi och tyska m.m. Har en oändlig kunskapstörst, sedan vette fåglarna vad jag ska ha det till. Blivande arbetslös akademiker kanske?

- Att åka skidor, helst utför. Sker inte så ofta nuförtiden dock, vilket är synd...

Så, nu ska awarden vidare till tre personer:

Manduzana - för att hennes "stickstil" tilltalar mig. Hon gör riktigt fina saker med andra ord... Heja!

In - såklart! För att hon ska klämma ut bäsen ordentligt...

4U2 - för att hon håller modet uppe trots svårigheter. Håller tummarna för att du ska må bra snart.

Sådär, tack igen Rosenvante!

15 comments:

Caroline said...

Vad intressant med islamologi =) Spännande med bebisfödande, ska bli kul att se stickandet färdigt sen! Sköt om dig Hedvig och In speciellt!!

Manduzana stickar said...

Åh, tack för dina fina ord! Vad glad jag blir :)

Rosenvante said...

Oj, nu får du lägga på ett kol. Om du ska hinna i tid med barnafödandet och överlämnandet av klar fin kofta menar jag.
Jag skrev säkert förra gången att jag tagit ut mönstret också, för den är verkligen jättefin. Jag har däremot inte läst beskriningen och jag tycker det ser ut som du stickar allt i ett, är det så? Det är ju bra i så fall för då slipper man sykanten som skaver.
Jag ska hålla tummarna att du hinner och att In inte behöver gå så länge till och vänta.
Foten är mycket bättre, ska snart in o ta stygnen, hoppas de tycker att jag skött mig nu bara.

Maria said...

Vilket jättefint babyset. Klart att du hinner. Du har ju levererat värsta galaklänningen i tid, så då måste ju ett babyset vara en enkel match. Grattis till din award förresten - den är du värd.

Näverstickning är inte alls svårt. Det känns som om jag snart har fattat logiken och då är det bara att köra på. Allt stod i beskrivningen jag hade.

Ulla-Bella said...

Babysettet blir sikkert kjempefint. Flott farge:)

Evas Pyssel said...

Vad roligt det ska bli att se babysetet färdigt. Jag är imponerad över alla dina kunskaper. Du har verkligen bredd !!!Och jag håller med...att lära sig nya ämnen är stimulerande !!! Kram Eva

Eva Hudin said...

Vad kul att ha en bäse attt sticka still. Små bäsar små sticken! Och grattis på dig, Hedvig, jag känner dig ju inte men instämmer ändå i motiveringen. Och kunskap och universitetspoäng kan man aldrig få för mycket av. Hej Hedvig!

Eva Hudin said...

Heja Hedvig var det tänkt att bli på slutet.

4U2! said...

Tack, och tack för de fina orden! Värmer!

Pysselfarmor said...

Grattis till awarden..jo du ger dig på det mesta. Du kommer att sväva på moln i två dagar när du går broderikursen med Carina. Ladda batteriet innan du går dit första dagen så att du kan fotografera allt du vill. Hon har inga restriktioner alls vad gäller det.

Kan tyvärr inte komma till brodericaféet - synd synd. Ska börja kursen i nålbindning...ja nålbindning. Vill gå om kursen för jag har glömt en del i och med att jag inte hållit på hela tiden. Det är fem år sedan jag gick den sist och säkert ett år sedan jag gjorde vantar. Så det kan bli....ha det gott och vi ses såsmåningom.

Pysselfarmor said...

Ha med dig något som du kan börja på att göra där. Det finns små vadmalslappar och även stickade små provlappar som man får träna på....t.ex. titta på min blogg på Maggans provlapp. Hon broderade ihop två st (en röd och en vit) och broderade på. Det ska hon sätta på en väska eller kudde sedan.

Du kan alltså köpa både provlappar och garn där, men det kan ju vara kul att ha något eget med sig som man fixar där andra dagen till exempel. Sticka ett par muddar och filta dem så att de blir "fasta"..det är lättare att brodera på då än enbart stickade maskor som inte är filtade....lycka till med flytten!

Emma said...

Oh jag älskar Drops Alpaca! Haha, räkna med en lott som testare av mitt mönster, vad roligt att du ville vara med! :)

Pixi said...

Oh vad roligt !GRATTIS!! Och babykoftan blir asbra!!Så snygg .Jo vi såg malarna oxå ,jisses vad stora dem är,hehe..Det var häftigt att se alla fiskar o kryp,hrmpf..hehe..Stor kram till dej !=)

Inos said...

Haha! Underbart, det kommer bli världens finaste bebis i din kofta(hade blir det ju utan kofta åxå iofs men vafasiken,det behöver vi inte låtsas om;))

Mottager awarden med stolthet:P

Lilly said...

Grattis Hedvig!
Du är bara så bäst!
Kram!!