Thursday, February 17, 2011

Urk!

Okej, nu behöver jag er hjälp... Jag håller på att stickar en sjal som verkligen inte blir bra. Den stickas av M&K Mohair och Fame Rand tillsammans. Jag tänkte att det skulle bli en sjal som kunde matcha min rasta-mössa, och så ville jag ha den ganska enkel och inte för mycket "hål" i, ingen spetssjal med andra ord. Så jag tog detta mönster. Så här fantastiskt ful har den blivit hittills (efter ett gäng upprepningar och ändringar av mönstret osv...):

Skitsjal!

Mönstret  är hur enkelt som helst:

Man ska bara sticka på och öka enligt följ: 1 rm, 1 omsl, sticka till mittm 1 omsl innan mittm och 1 omsl efter mittm, sticka tills 1 m återstår och gör då 1 omsl, 1 rm. Sticka till önskad längd. Maska av.

Inte så avancerat kan man tycka. Problemet är bara att den som skrev det här mönstret måste varit full eller nåt... Sjalen blir nämligen inte som på bilderna i mönstret om man stickar som det står. Dels blir färgskiftningarna annorlunda, dels är det omslag längs avmaskningskanten och inte längs "sidorna". Så nu har jag försökt sticka den enligt bilden i stället, men jag tycker inte det blir bra... Eller tänker jag fel?

Så, vad tycker ni jag ska göra? Är riktigt inne på att repa upp allt och börja om med något helt annat. Så, här behöver jag er hjälp! Jag har kört fast i tänket och behöver tips och idéer på andra sjalar som kan tänkas passa till denna garnkombination... Så, hjälp snälla rara ni! Pretty please with sugar on top...

Goda nyheter däremot är att In fått en liten Gry häromdagen! Grattis! Koftan är färdig och ligger på blockning:

Snart klar...

Nu ska bara knapparna i och ärmarna ska sys i undertill. Sen är halva mössan klar också, så det blir klart till helgen när vi ska åka och hälsa på nya bäsen!

11 comments:

Madeleine said...

Vad trist att det inte fungerar! :P Jag hade nog börjat med något annat - det är så trist när man blir besviken redan från början. Tjusig kofta! :D

Rosenvante said...

Hm, tänker du rätt nu?
Tycker det låter som det ska vara så nämligen. Men tycker du det blir fel så är det nog det. Synd för den var snygg.

Rosenvante said...

Nej, jag tror du sticker uppefrån nämligen och att det du tror är kanten är överdelen. Är det så de säger att det ska vara, eller tänker jag helt fel.

4U2! said...

Jag ser inget fel? Men är ju ingen expert! Hoppas det lossnar för dig!

Ulla-Bella said...

Når jeg har strikket liknende oppskrifter har det vært slik: Strikk 1 rett, omsl, strikk til midtmasken og lag omsl før og etter midtmasken. Strikk deretter pinnen ut. Snu - osv.Altså ikke omsl på slutten av pinnen!

Emma said...

Hm, det låter rätt...men... Prova att sticka *1 rm, öka 1 m (genom att ta upp garnet mellan maskorna, vrida garnet så det blir en ögla och sticka den), sticka till mittmaskan, öka 1, sticka mittmaskan, öka 1, sticka tills 1 rm återstår, öka 1, 1 rm* Så har jag gjort när jag stickat vanliga trekantssjalar förut. Du börjar liksom i "botten" på trekanten, på motsatta sidan om det som kommer bli flärpen längst ner.

Oj, jösses vad rörigt.
Nu kanske det bara blev värre.

Förlåt.
Kram.

Evas Pyssel said...

Hmmmm !! Många goda råd och jag ska inte ge mig på fler.Hoppas att det löser sig. Garnet är supersnyggt och lilla koftan också. Det blir roligt för dig att ge bort den. !! Kram Eva

Caroline said...

Grattis In!! Vilket härligt(!) inlägg du har skrivit, så förbannande hemska mönster är när man sett fram emot att skapa något fint.. Jag kan inte hjälpa dig ett dugg men jag kan säga att koftan ser superfin ut!! Kram

Eva Hudin said...

Hoppas något av råden du fått hjälper dig att komma vidare. Jag är en mästare på att repa upp - om det är ett bra garn. Bäsetröjan är bara så fin!

Susann said...

va fina saker du gör :)

Pysselfarmor said...

Hmmm jag tycker liksom att alla varianter av denna beskrivning ska bli rätt...men tänk på att det är från spetsen du börjar, men jag känner ju dig och tror nog allt du förstått det faktiskt. Nu tar det ett tag innan jag är på brodericaféet tyvärr annars hade du kunnat ta med dig detta dit. Men farmor då - stickar inte hon? Nu ska jag kila iväg till min Zumba och bli "spysjuk" ;-) tar ju ut mig så väldans där kan liksom aldrig göra 50 % av något utan det är 120% ös på allt - det blir väl min död!
ha en trevlig helg