Wednesday, January 19, 2011

Grammisblåsan - finalen!

Så var den äntligen klar, grammisblåsan! Den blev färdig exakt kl. 10.30 i måndags förmiddag efter en natt med hyfsat lite sömn för min del. Galaminglet började kl. 14.00 så det var lite i sista minuten. Jag lämnade över den till Maria på väg till jobbet och har därför inte ens sett den på i helt färdigt skick - förrän nu när hon skickade bilder. Så här blev den:

Med korsett

Här är den med korsetten på. In i det sista hade Maria svårt att bestämma sig för om hon skulle ha korsett eller inte, men till slut blev det så. Så här ser den ut utan korsett:

Utan korsett

Det är lite kul att hon känner att hon kan använda den på båda sätt, det ger ju större variationsmöjligheter. Jag slänger med en bild inifrån själva galan också, där Maria poserar tillsammans med en av värdinnorna, uppklädda i snajdiga renässanskläder:

Inifrån galan

Vill ni se fler bilder inifrån själva galan så finns det på Marias blogg, men hon kunde rapportera att klänningen blev mycket uppskattad. Roligt! Nu ska jag pusta ut i några dagar innan jag tar tag i några nya projekt... Sen ska vi se till att ta lite bättre bilder av klänningen också, men det kommer senare nån gång!

28 comments:

Mary Raven said...

Tack så jättejättemycket Hedvig! Jag älskar klänningen!! <3

Anonymous said...

Äntligen!!!!!!!!!!!!!!!!!
Den här stunden har jag längtat efter under sista hektiska timmarna som jag satt på jobbet utan att kunna hjälpa dej och visste att du slet. Den vart så häftig, vilket team vi är du och jag. Kul att den är lika snygg utan korsett som med. Den här korsetten passar verkligen till klänningen. Nu går vi vidare till nästa projekt......

Evas Pyssel said...

Ja, så blev du delaktig i Grammisgalan. Måste vara en fantastisk känsla. Klänningen blev skitsnygg och häftig med korsetten. Nu får du coola ner ett tag och samla ny energi till nästa projekt.Kram Eva

disa said...

Jätte fin!! =)

4U2! said...

GRATTIS! Den blev jätte fin. Passar henne perfekt. Ni (du och din mor) skall känna er väldigt stolta!

Ulla-Bella said...

Gratulerer med prosjektet vel i havn:) Nyyyyydelig:) Jeg synes det var flott med korsettet!

Nettan said...

Så himla cool, både med och utan korsett! Vilket jobb ni gjort!!
I måndagskväll satt jag och surfade runt bland Aftonbladets bilder från Grammisgalan, och då såg jag Maria och klänningen skymta på några av bilderna, det var jätte roligt och jag blev helt exalterad och ropade i huset "Hedvigs klänning är med!!!" varvid en oinsatt tonåring stack ut huvudet och såg undrande på sin flamsiga mamma =D

4U2! said...

sv: nja, jag tror inte jag får läsa mer (Universitet). Funderar dock på att se om jag kan ställa upp som medmänniska i telefonlinje (när min rygg tillåter det).

Marie said...

Succe! Vila lite nu, så hoppas jag vi broderar (muddar ;) kanske) tillsammans i februari (kan inte komma nästa vecka heller).

Caroline said...

Den blev JÄTTEfin! Vad roligt att den blev så uppskattad =)

Fijaffa said...

Wow! Den är SÅÅÅ läcker!!!

mary-ann said...

OLALALALALAaaaaa....den e skitsnygg ju.Bra jobbat!!

Anelma handarbetar said...

Grattis! Grattis! Den klänningen ska ni vara stolta över.
Kram

Rosenvante said...

Jag som inte skulle blogga ikväll och så fick jag se ditt inlägg och var bara tvungen att gå hit o titta.
Jisses så duktig du är och din mamma också såklart. Skönt att du hann även om det var i sista timman. Men så snygg den blev och så kul att det var flera som gav uppskattning till den på Galan också.
Ja, vad ska du nu hitta på som slår detta?

aliel said...

Riktigt fin! Både med och utan korsett, lite somrigare utan kanske...:-)
Imponerande arbete.

Fiff said...

Den blev ju jättefin! O snygg med korsetten också. Vadå i sista minuten..? Det menar du väl inte ;-) hihi. Kul att den blev uppskattad också, det är ju alltid roligare då :-) Kram

Siv said...

Har väntat på bild på den färdiga klänningen. Och kan bara instämma med föregåeende inlägg: URLÄCKER! Vilket jobb ni gjort.
Ta det lite lugnt och invänta våren, för det känns nästan som den vill fram.....i alla fall här längst i söder.

Pysselfarmor said...

Men uj uj uj.....jag blir liksom litet mållös jag ;-) har kanske hämtat mig till torsdag nästa vecka när vi ses...

Anonymous said...

Äntligen bildbevis! Den blev verkligen fantastiskt fin, superläcker både med och utan korsett.

Eva Hudin said...

Skitfräck kreation!
Inget USA för mig, men här väntas valpar. Labra/golden-doodles, en Bo.

Heldri said...

Läcker! Härligt rockig - både tuff och kvinnlig på samma gång. Jag förstår att hon fick positiva kommentarer om klänningen på galan.

Lotta said...

Kul Hedvig
Jättegrattis till er båda som har slitit, ändrat sytt och kliat er i huvudet många gånger.
Sjukdomar och allt som har ställt till det.Slutet gott allting gott.
Resultatet blev kanon...
Inte undra på att hon fick sköna kommentarer om blåsan.
Kramizzzzzzzzzzzzzz

Pixi said...

Ohh vad du har vart duktig!! Den blev super bra ,tycker oxå det är kul med variationsmöjligheter!! Den är fin både som den är o med korsett ,ska rusa in o kika mer på hennes blogg nu !!Bra jobbat!kram kram =)

Fiff said...

Hedvig, jag måste bara fråga dig: får jag lov att använda dig som ett exempel mär jag ska fråga om hjälp till ett problem på min blogg? Alltså, det handlar om länk till bloggen i profilen. Jag har gjort skärmdump på din profil, via min blogg, och min profil via din blogg. Jisses, så svårt att förklara. Men det är alltså bara skärmdump på sånt som är offentligt ändå. Men vill ändå kolla om det är ok? Lovar såklart att länka till dig om jag får lov att "utnyttja" dig.
Alltså, i din profil på google friend connect så finns det en länk till din blogg. I min finns det ingen länk, och jag vet inte hur jag ska få dit den. Har försökt allt, och är desperat efter hjälp nu! Dessutom är det inte samma profilbild som jag har ändrat hos blogger. Förvirrad! Om du inte kan hjälpa mig direkt, får jag använda dig när jag frågar alla läsare? Sov gott, kram o tack så länge :-)

Åsa said...

Hur snygg som helst! Gillar den skarpt. Vad sugen jag vart på att göra något liknande.

Fiff said...

Tack snälla Hedvig! Har gjort inlägget nu, och tackar dig ordentligt där också! :-)

Manduzana stickar said...

Vilken fantastisk klänning!

Tack för din åsikt om mönstret, jag tror att jag ska göra som du sa!
Självklart är det okej att du la till mig i din blogglista. Jag tänker göra detsamma med dig :)

The Knitting Seaman said...

Rockbrud de luxe! Schysst klänning!

Om du vilja kan jag spinna upp ett "Hedvig the greatest" av samma typ av fiber i samma färgskala. :)