Saturday, January 15, 2011

Halskrage

Även om jag är förbjuden att pyssla med andra projekt än klänningen just nu så måste man ju ändå ha ett buss- och tunnelbaneprojekt. Denna gång blev det en halskrage av merinoullen jag köpte på symässan.

Bra kombo

Halskragen är hur enkel och snabb som helst att göra. Jag la bara upp 97 maskor på rundsticka 6 och sedan stickade jag bara två räta och två aviga tills garnet tog slut/så lång man vill ha kragen.

Jag tyckte dessutom den passade väldigt bra till min gråa mössa med hällristningsmotiv som farmor stickat till mig för några år sedan. Men, nu ska här sys klänning! Ha en bra helg allihop!

9 comments:

Evas Pyssel said...

Det var nog shönt som omväxling att ta tag i stickorna igen ...inte sant ?! Jättehärlig halskrage. Och än är vintern inte slut !! Ha en skön helg ! Kram Eva

Ulla-Bella said...

Kjempeflott hals. Greit å ha slike strikkeprosjekter på tog/buss.

Maria said...

Jättefin! Det behövs halskragar så här års. På tisdag är det stickcafé på Litet Nystan på Söder (St Paulsgatan) Jag ska dit tänkte jag. Det är mellan 17,30 och 19,30. Det vore kul om vi sågs där!

Rosenvante said...

Tänkte just hur hinner du med allt. Men det är klart under resor är det ju perfekt med nått lätt att göra. Själv kör jag ju så jag missar den där timman varje dag.
Härligt att nått så lätt blir så fint och vilken härlig mössa din farmor gjort.
Lycka till med syningen.

Pysselfarmor said...

Den där ska jag ta och "härma"... ;-)
Mitt transportprojekt just nu är boken som jag började läsa före julledigheten. Den har legat i väskan alla ledighetsdagar....men nu är jag snart klar med den.

Nästa gång kommer jag på brodericaféet och då får vi se till att hamna bredvid varandra så vi får prata ordentligt mycket! Va? Ska vi brodera ;-)

Ha en riktigt skön helg fastän du ska sy! Eller är det pga att du syr den är skön?

Caroline said...

Snygg den blev =)

myzpyz said...

jättefin, ser varm ut :) gillar mössan oxå!
kraMyz

disa said...

Tackar så hjärtligt!! Vad roligt med en till följare, jag lägger till mig som följare hos dig med.

Har kikat lite i din blogg, känner igen mig på något vis, tror jag hittat till dig innan, men att din blogg såg annorlunda ut då. Mycket fint du har gjort!! =)

Lilly said...

Gud vad mysigt Hedvig!
Det är ju en sån man precis vill ha, nu i vintertid då man är förkyld och har ont i halsen, och sen så är ju den snygg också. :)
Kram!