Tuesday, January 25, 2011

Ny litteratur

För en del av pengarna jag tjänade på att sy grammisblåsan bestämde jag mig för att köpa något fint till mig själv. Det fick bli två stycken böcker.

Först ut är boken Yllebroderier: berättande folkkonst från Norden. De flesta av er har väl redan koll på denna men jag är hur som helst jätteglad! Har längtat efter denna ända sedan den kom ut, och efter ett misslyckat försök att önska mig den i julklapp så gav jag den nu i försenad julklapp till mig själv.

Dessutom har jag ett yllebroderiprojekt på gång (som jag ska berätta mer om sen), så denna bok är perfekt som inspirationskälla till det...
Efter tips från Mary-Ann (jag har börjat länkstalka dig på sistone har jag märkt...) så slank även denna bok ner. Den heter Vampire Knits: Projects to Keep You Knitting From Twilight to Dawn. Perfekt stickning för en sådan som mig. Massor av inspiration och idéer fanns att hämta här, och vi får väl se om det kanske kan resultera i något framtida projekt...

Sen måste jag ju tipsa och påminna om att det är broderikafé igen på torsdag. Som vanligt kör vi kl. 18.00 på Stories i Kulturhusets nedervåning. Hoppas vi ses där!

13 comments:

4U2! said...

Bra gjort! Man måste tänka på sig själv (säger en som nästan alltid gör det -ler-). Fina böcker så önskar jag dig en fin dag!

disa said...

Åh! Underbara böcker!! De vill jag med ha. =)

Rosenvante said...

Så bra att du gav dig själv nått bra för pengarna du tjänade. Böcker är alltid bra, man kan gå tillbaka och njuta och titta hur många gånger som helst.
Ska bli spännande att få se vad du ska göra ur boken.

Johanna said...

Ohh kan man beställa utav dej?! :D

Ulla-Bella said...

Å, den strikkeboka ser spennende ut:)

Anonymous said...

Vilken tur du hade som fick tag på yllebroderiboken! Den är slut på förlaget. Ser fram emot att se ditt yllebroderiprojekt. Jag hade räknat med att komma på torsdag, men inser att jag inte har tid. Det får bli en annan gång.

Eva Hudin said...

Att brodera på ull på ull, har jag upptäckt, är ganska roligt. Jag syr lamm i sammetssöm på stolsdynor som ska bli klara till nästa vinter, för den här vintern blir de inte färdiga. Jag hoppas jag får de några modeller ur Vampire Knits, är nyfiken.
Hälsar
Trött "åttabarns-mormor"

Fiff said...

Vilken cool bok :-) eller ja, båda e ju coola. Och säkert väldigt inspirerande!

Knitarina said...

Blev tokinspirerad när jag fick boken i brevlådan och kunde inte sluta skissa och fundera och till slut sätta igång.
Ser fram emot att se vad du hittar på!

Siv said...

Härligt med "julklappar" till sig själv! Då får man precis vad man önskar....Böcker är aldrig fel. Nyfiken på dina kommande projekt.
Ha' de'

Caroline said...

Åhh yllebroderier ska vara en himla fin bok, jag har smygbläddrat i den flera gånger! Ska bli kul att se ditt broderi =)

4U2! said...

Sv: TACK!

Pixi said...

OPh vilken häftig bok,håll mej uppdaterad om den är du snäll så ska jag oxå beställa den så småningom.. =)