Thursday, January 13, 2011

Mensknappen

Mamma, Harpan & Gamla Bettan
Någon där uppe motarbetar oss. Det första som hände när vi startade detta projekt var att mammas nya symaskin (som hon köpte på symässan i november!) gick sönder. Alltså hade vi bara en symaskin, min, och den kunde vi ju inte bära fram och tillbaka mellan oss. Så då fick det bli att låna "gamla Bettan". Denna ståtliga Husqvarna, i en mycket klädsam orange färg fick jag ärva av min mormor och när jag sedan fick en ny symaskin i 20-årspresent så fick pappa ärva den av mig. Snälla pappsen kom körande med den på studs.

Sedan åkte ju jag på bihåleinflammationen som sänkte mig i några dagar. Efter lite vila och antibiotika var dock jag tillbaka på benen framåt slutet av helgen. Då åker mamma på kräksjukan istället. Suck... Nu har mamma precis återhämtat sig från den och jag har, efter de tillbörliga 48 timmarna vågat mig hem till henne igen (mycket opraktiskt att ha halva klänningen liggandes hemma hos någon som är kräksjuk och som man därmed inte gärna avlägger besök hos).

Så nu är vi tillbaka på banan båda två! Och för er som hejade på flikarna i förra inlägget så kommer glädjande besked. Jag har klippt upp kjolen så den blir lite flikigare. Men inte för mycket, för det ska inte se ut som något man kan hyra på Buttericks. Här är jag i farten med det:

Fliktillverkning

Hoppas ni blir nöjda nu alla flikivrare där ute. Ha ha, skämt åsido. det blev nog en bra kompromiss mellan min och Marias järnhårda viljor...


Med eller utan mensknapp?

Så var det idag alltså dags för provning nummer tre. Vid denna framkommer det fasansfulla faktum att klänningen, över bysten, nu helt plötsligt är alldeles för stor! Ve och fasa!!! Detta faktum hade sitt ursprung i att Maria hade mens under förra veckan när vi provade förra gången och att brösten därför var nästan en hel storlek mindre den här gången...

Det resulterade naturligtvis i en viss panik och en jäkla massa ändringar som vi egentligen inte alls har tid med (Grammisgalan är ju på måndag så på söndag kväll måste klänningen vara klar). Vi fick ta in kuporna, vilket ledde till en hel del krångel med fodret. Sedan har vi även kommit på att vi ska sätta i dubbla knappar i halternecken. En längre in för vanliga dagar och en längre ut för mensdagar.


Hädanefter, om jag ska sy till någon annan, ska jag alltid fråga om de vill ha mensknapp eller inte. "Får det lov att vara mensknapp?"


Klänningens baksida

Hur som helst så tror jag vi till slut lyckades få till det med ändringarna så den sitter bra ändå. Som ni ser på bilden ovan har vi satt flaggtyg även på ovansidan av livet här så det ska bli symmetriskt med framsidan. Nu ska de sista bitarna på plats under en väldig fart här i helgen. Håller just nu på att handsy fållen på underkjolen så att den ska bli så osynlig som möjligt, men nu börjar det nog bli dags att hoppa i säng. Man har ju ett vanligt jobb att sköta också! På återseende...

17 comments:

Rosenvante said...

Oj vilket elände ni haft under tiden och så fixar ni det ändå, jädrans imponerande. Nu håller jag tummarna att du inte fått fatt på bacillen magsjuka bara.
Den är så häftig och hon kommer verkligen att synas på galan. Mensknapp, låter kul och praktiskt, har inte tänkt på det innan. :)
Lycka till nu

Fiff said...

Hmm...mensknapp, det var ju en bra idé! Ska jag lägga på minnet :-) Tycker du ska fråga nästa beställare direkt om de önskar en mensknapp ;-) Fast jag hade nog behövt min mensknapp vid midjan istället! hihi. Det ser fint ut i alla fall, det blev faktiskt snyggt med lite mer flikar. heja heja!

myzpyz said...

galet snygg!
jag är helt impad av att ni, trots sjukor, fixar det så snabbt o galant!
hoppas ni får vara friska lääänge nu,
kraMyz

Maria said...

Ojojoj, så det kan bli! Skönt att ni är friska nu. Vilket jobb ni lägger ner - klänningen blir superhäftig! Men visst är det väl onödigt att mensen ska ställa till det! Smart med "mensknappen". Lycka till!!!

aliel said...

Den blir verkligen jättefin. Imponerande hur ni pusslat och fått den klar trots motgångar.
Smart med mensknapp :-)

Inos said...

Den blir grym,skitsnygg! Va duktiga ni är:)
Och alldeles lagom flikig:P
pusspuss

Ulla-Bella said...

Nå er dere snart i mål:) Flott blir den.

Evas Pyssel said...

Helt enkelt SUPERHÄFTIG !!!! Snyggt med flikarna ja allt blev genomtänkt och lyckat. Önskar du både nära mig. Jag ska ju på bröllop i juni !!! Kram Eva

Evas Pyssel said...

Rättelse.....Önskar du bodde nära mig....ska det vara. Ibland är jag för snabb. Eva

Lotta said...

Den blev ju superhäftig...Ni är så duktiga båda två
Stackars mamma som fick magsjuka mitt i allt.
Tänk vad kroppen kan ändra sig vid mens
Det måste ha varit en chock att upptäcka detta.
Konstigt att midjan höll sig.
Jag blev alltid stor där också.
Skönt att det ordnade sig...
Kramizzzz och GRATTIS till ett otroligt snyggt jobb

Siv said...

Klänningen blir helt super! Tänk om man var ung och smärt igen.....då hade jag också beställt en! Ni är jätteduktiga! Det kan inte bli annat än succé!

farmor ankus said...

Vilken jätte fin klänning. Men det var inte kul att höra att den nya symaskinen gått sönder.
Men det brukar vara så när man bäst behöver dom.
Ha nu en god helg
kram

Anelma handarbetar said...

Vilken läcker klänning det blir. Skönt att ni är på banan igen och kan fortsätta sömnaden.

kram

Nettan said...

Oh den blir så snyggggggg!!!!! Vilket jobb =O
Är det inte i nödens stund man kommer på flera av de bästa idéerna ändå? =) Mensknappen borde införas rent av generellt tycker jag, för mer bekväma plagg över hela månaden =D

4U2! said...

Den kommer att göra succé!

Pixi said...

HAHAHA!!MENSKNAPP!! Den var bra den!! Ja det var ett bra tips att man kanske ska sy nån extra ,kan var bra om man skulle äta en hel gris men ändå vill behålla klänningen på under kvällen,HAHA..Ojoj vad mycket störmoment men ni verkar vara ena riktiga fighters så tror ni kommer att bli klara innan fristen går ut!!HEHE..Lycka till o stor kram .Ps.Gillar din krage du gjort o mössan är för härlig,din farmor lr var det mormor??(minne som en guldfisk) verkar vara en kvinna före sin tid fast det är gamla tekniker hon utför.Häftigt!=)kram kram

Satanja said...

ååååh så cooooolt! Hur mycket tar du för ett sådant här jobb, cirka?