Monday, July 28, 2014

Färdig och fotad Haruni

Harunin är nu färdigblockad och dessutom fotad (ville fota den mot en betongvägg, men det var förvånansvärt svårt att hitta en bra sådan här i betongförorten). Så här blidde den i alla fall:


Mönster: Haruni designad av Emily Ross
Garn: Malabrigo Sock
Stickor: 3,5


Jag är sent ute med min Haruni, många av er har stickat den för flera år sedan. Men jag bara älskar mönstret! Det är så välgjort och enkelt och ändå blir det en sådan fin sjal.

Jag valde att sticka två extra rapporter på sjalens själva kropp/tallrik/ vadfasikenmannuvillkalladet eftersom jag gillar riktigt stora sjalar och tycker att många av de mönster man stöter på är för små. Det blir inte mer än sjaletter, och det har jag ingen användning av.

Nu är jag lite sugen på att sticka en till i lite mindre spräckligt garn, så att mönstret framträder lite tydligare. Men jag är nöjd med denna, perfekta murriga färger för mig. Så jag kommer faktiskt behålla den själv även om jag inte är den som bär spetssjal varje dag.

Det här garnet köpte jag faktiskt när jag och pappa var i Florida 2011, så det känns ju extra bra att ha knaprat lite på sin stash! Redan då bestämde jag mig för att det skulle bli just en Haruni, så inte vet jag varför det dröjde ända till nu innan det blev av!


Och en liten närbild på sjalens spets, som jag tycker är det finaste på hela sjalen:


Älsk ställde upp som fotograf OCH provmodell. Kanske han skulle klä i en Haruni också?!

Idag hade jag även tänkt köpa knappar till Rasmus Owlets (själva ögonen alltså), men vissa omständigheter gjorde att det inte blev så.

Först skulle jag flexa ut från jobbet lite tidigare, det blev i praktiken sju minuter. Sedan skulle jag handla lite mat först på vägen. Jag plockar på mig maten i affären och när jag ska betala inser jag att jag glömt plånboken på jobbet. Tillbaka till jobbet och inser då att jag även glömt passerkortet vid skrivbordet.

Efter en kvarts bankande blev jag insläppt och kunde till slut hämta min påse på Coop. Men då var redan den frysta spenaten i princip rinnande så då fanns inte utrymme för knappjakt. Bättre lycka i morgon, eller vad säger ni?

15 comments:

Emilia said...

Jättefin! Jag har inte stickat en - än - mönstret är lika fint som första gången jag såg den ;)

Anonymous said...

Det var ju ett mindre lyckat avslut på den dagen, om man säger så. Harunin är fantastiskt vacker. Du ska veta att du med ditt förra inlägg fick mig att äntligen börja på min. Jag håller med: Mönstret är välgjort och lättbegripligt, och det är en rolig stickning. Men jag vet inte heller när jag ska använda sjalen :).

Ozas Pysselverkstad said...

tjusig

Blenda said...

Fiiiinnn! Och om du är sen, vad ska man då säga om mig, som ännu inte har börjat med den ens.... :-o

Fiff said...

Så himla fin! Och snygga foton också :-)

Ann-Sofie said...

Riktigt, riktigt snygg sjal det där. Tog rätt lång tid att göra den va?

Linda said...

Haruni är en underbart vacker sjal, och din är inget undantag! Hur fin som helst.
Haha, nja, jag har bara hunnit spinna ca en tredjedel av juniullen, men å andra sidan är det ett långsamt hantverk att njuta av. Jag ser verkligen fram emot att spinna juliullen också, alpacka är härligt!

Anonymous said...

Jaa Hedvig, boken Finstickat, är till och med bättre än man kan tro. Själv har jag tröttnat på alla bylsiga o stormaskiga stickningar, passformen blir inget vidare. Finstickat ska bli mitt nya ledord framöver, och boken min bibel!! Låna den på bibliotek eller kolla i en bokhandel först, innan du ev köper.

Med vänlig hälsning, Tinis

med nål och tråd said...

Snyggsnygg! Haruni är min första och enda stickade spetssjal, ångrar mycket att jag inte gjorde den större. Den såg så stor ut på bilderna men mitt garn var rätt tunt och det blev bara en sjalett som ja nästan aldrig använder.

Jag använder fläderblomssaftreceptet från Vår kokbok (men minskar på sockret), detta receptet är rätt likt: http://alltommat.se/recept/fladerblomssaft/

Rabarbersaft: Jag gillar varianten där man inte kokar rabarbern bäst. Väldigt enkelt! Jag gjorde ungefär som detta: http://matgeek.se/2012/06/07/rabarbersaft/

Pysselfarmor said...

Tjingelingen i den härliga värmen och tänk jag har två veckor kvar i norr ;-))) Äntligen har också garnleveransen från Wåhlstedts kommit med det z-tvinnade vita garnet till mina halvvantar. Nu har vi färsk sik i kylen som ska grillas i morgon och så hoppas vi på öring/röding på näten också. Nästan ingen mygg, knott eller sviarn här. Men jisses vad hjortron det blir i år. Dessutom hoppas jag på gula kantareller innan jag måste nedåt landet igen.

Harunin din blev jättesnygg, men jag tror jag stickar något annat som inte alla har stickat i stället ;-))
Ser att du frågat om Finstickat och jag har den boken så om du vill titta i den kan jag ta den till HV för där ses vi ju snart, jaaa i september då förstås som först.

Ha fortsatt skön sommar!
Kram Gun

annasaviga said...

Så fin! Tycker du gjorde rätt i att göra den lite större. För små sjalar blir aldrig använda.

metamorphosis said...

Vacker! :)

Harunin hör till de sjalar jag sett sååååå många sticka, men aldrig kommit mig för att själv sticka... smart drag där iaf att sticka den större än mönstret sa!

Barwitzki said...

Fantastisk - jeg liker veldig. En riktig fint skulderklede - så deilig er mønsteret med søt navn :-)
Super fine arbeid har du laget.
Haruni jeg vil notere meg.
Heldige du - ha herlig sommer fortsatt. Hilsen hjertelig til deg.

Manduzana stickar said...

Så fin den blev! Den är verkligen så mycket du :)
Jag håller med om att dom flesta sjalar man stickar blir liksom så små. Jag vill ha stoooooora sjalar!

Anonymous said...

Den första bilden är så estetisk med lite rött, lite grönt och så betong :) Gillar!