Monday, December 1, 2014

På gång i mörkret

Ledsen att det blivit lite tunt med uppdateringar här en stund. Jag är inne i en väldigt intensiv period på jobbet och kopplat med det kompakta mörker Stockholm utstått i november har det gjort att det inte funnits mycket att rapportera om och det som finns går inte att fota.

Men jag har passat på i de få stunder av dagsljus jag kommit åt, för helt sysslolös har jag ju inte varit.


Dels har min Chuck äntligen fått en halv ärm, som jag faktiskt är så pass nöjd med att den slipper upprepning. Ni kanske minns att jag hade stora problem med de förkortade varven (och ni som inte minns kan läsa om det här). Flera av er kom med bra förslag, bland annat att jag skulle göra German shortrows. Förra helgen när jag hade kurstillfälle på HV gick vi igenom just förkortade varv och man fick prova olika sorter. Då visade det sig att ni hade rätt, för förkortade varv är inte snyggt. Det är fult (om än praktiskt). Men German shortrows är helt klart minst fult.

Stort tack för det kära bloggläsare! Nu kanske tröjan kan få bli klar någon gång...


Vidare har jag tagit ett beslut och det är att aldrig mer sticka på beställning. Det är så okreativt att det under en period nästan tog död på min lust att sticka. Och vad har jag stickat mest på beställning? Jo, FeminInos-vantarna såklart! Jag firar med att nu sticka ett par till mig själv. Tänkte att detta skulle bli de sista jag gör på länge (fast jag fick precis höra att original-vantarna är borttappade och att dess ägarinna gärna vill ha ett par nya... suck!).


Som jag sa var jag på kurshelg på HV förra helgen. Vi arbetade med form och volym på olika sätt. Ett ordentligt inlägg om det kommer sen när jag stickat klart (de stora!) provlapparna!

Tills dess, ha det bäst!

6 comments:

Sjömans-Elin said...

Jag tänkter, att om man får tillräckligt bra betalat för att vara nöjd med att sitta och sticka år andra är det lungt. Men det är rätt sällan man får det. Så jag har helt slutat med beställnigsgrejor. Däremot drattar jag dit på att ge bort stickade grejor som ännu inte sett dagens ljus. I år ligger jag rätt bra till, har bara en mössa (brorsans födelsedagspresent från januari i år) och sambons torgvantar (från ungefär samma tidsperiod). Och jag har bara planer på en stickad julklapp. Men man vet ju aldrig, det är plenty av tid kvar att dratta dit på fram till jul.

PS. Gillar tröjan! Ds.

Rosenvante said...

Jag har också slutat sticka till andra, kände precis som du och även om jag stickar hela tiden så finns sällan den där 100% glädjen jag hade förr

Manduzana stickar said...

Du får lära ägarinnan att sticka vantarna själv ;)

Eva said...

Och jag är sällsynt dålig både på att uppdater och att läsa......
Väldigt vacker Vintervinge här under!
Och det som syns av den blå ser ju underbart ut!
Sticka på beställning har jag just bestämt mig för att göra MYCKET sparsamt efter de sockor som nu är på gång :)
(Den där vanten förreste.... Vems är det mönstret? Jag funderade lite i en grupp på FB där jag såg den presenteras som "Gudrun". Det har hittats en del stulna mönster senaste tiden nämligen, en del som är bra fräcka och t.ex. översätter från Ravelry o kallar det eget o t.o.m. säljer. Gillas ICKE här!)

Anonymous said...

Har inte varit inne hos dej på ett tag, men alltid lika roligt att se vad du har på gång. Vintervinge var jättefin. Ha det bra!

Eva said...

Hittade nu den där "Gudrun" igen och den är inte exakt lika, men lite väl tänker jag :)