Friday, January 2, 2015

Chuck

2014 var på många sätt ett riktigt skitår för min del, vilket gjorde att jag inte riktigt kunde ligga på den kreativa nivå jag egentligen ville. Därför har jag ingen lust att göra någon nyårskrönika här på bloggen. Jag väljer istället att blicka framåt mot 2015 och hoppas det blir ett riktigt bra år, både på handarbetsfronten och vad gäller livet i övrigt.

Och vad passar bättre att inleda året med än min fullbordade Chuck? Den har varit färdig en stund men nu under ledigheten fick jag med mig mamma ut och fotade.

Och, som ni som följt detta projekt ett tag vet, så har det varit en del problem med den här tröjan. Eller framförallt med ärmarna och de förkortade varven som jag inte tycker blev snygga. Till slut provade jag German shortrows (video på hur man gör finns till exempel här) och då blev resultatet ok.Garn: Cascade 220 Heathers (samma som mönstret förespråkar, det är ett riktigt bra garn att sticka flätstickning i.)
Stickor: 5 mm (stort för att vara mig!)


Det gick åt tre härvor garn till storlek small och då valde jag ändå att göra långa ärmar. På mönstret är det trekvartsärmar, men det fungerar inte för mig. Då fryser jag så mycket om den delen som är bar.

Överlag är jag som sagt väldigt nöjd och även om det varit lite motigt att göra om så många gånger så är det ändå värt det, för man blir så mycket mer nöjd i slutändan då.

Jag har även gjort om avmaskningen i båda nederkant och ärmarna ett par gånger för att hitta den metod som har bäst elasticitet. Först blev det för hårt, och sedan för löst, och sedan lagom...

Nu ser jag fram emot ett år med massor av stickning, broderi och spånad! Och att i alla fall en del av alla idéer och planer som finns inuti skallen kan bli verklighet.


Så gott nytt handarbetsår på er alla bloggläsare!


10 comments:

Ozas Pysselverkstad said...

Den blev jättefin tycker jag. Gott nytt år och hoppas att 2015 blir ett riktigt toppenår istället. Kram Åsa

Katrina said...

Gott nytt handarbetsår! Jättefin tröja- måste kännas bra efter allt slit. :-)

Blenda said...

Chuck är superfin! :-) Var väl ändå ett himla bra avslut på det gamla året!?

God fortsättning på det nya året, och hoppas att det blir som du förutspår! :-)

Fiff said...

Så himla fin! Jag instämmer i att 2014 har varit ett riktigt skitår! Blä! Hoppas 2015 blir ett bra år :-) Kram

Helga said...

Åh vad fin! Har favoritat den men tänker "orkar jag verkligen så mkt flätor..?". Kan den bli så fin så borde jag ju :D

Anneli said...

Jösses så fin den är på dig! Hoppas verkligen att 2015 blir ett bättre år!

annasaviga said...

Superfin! Det lönar sig att göra om och göra rätt, även om man tycker det är drygt när det inte blir som man vil. Tror jag stickade om den första ärmen på min Emelie tre gånger innan jag tyckte det blev bra. Evigt tackasam till youtube.

Nettan said...

Så fin tröja, och den passar dig så bra! :)
Må 2015 bli precis så som du vill <3

Anonymous said...

Jättefin!
Hoppas det nya året blir riktigt fint för dej!

Manduzana stickar said...

Så fin den blev till slut! Den där färgen passar verkligen dig!