Sunday, April 12, 2015

Malena och Bellakoftan

Nu har jag äntligen lyckats fota Malena i sin nya kofta. Vi gick ut i skogen igår och hade en liten fotosession. Det gäller att passa på när vädret är fint!

Koftan blev planenligt lite för stor. Har tänkt mig att den ska passa till nästa vinter. Största storleken är ju 8 år, och eftersom Malena nu är 8½ så stickade jag i tjockare garn och tjockare stickor.

Som vanligt blir färgerna lite sisådär när man fotar. Den är lite för blå på dessa bilder. Färgen är egentligen mer lik bilderna i förra inlägget.


Ja, det gick ju i alla fall att hålla sig allvarlig en stund, men sen gick det inte mer!

Ni som stickat denna kofta, förstod ni varför man skulle sticka ärmarna fram och tillbaka och sedan sy ihop dem? Det tyckte jag verkade omständligt så jag stickade dem runt i ett stycke.

Jag gillar verkligen denna kofta, både att sticka den och resultatet. Funderar på att göra en till, fast jumperversionen. Ska bara fundera ut vilket litet barn som ska få den... Och vilket garn som ska vara i den, något hemspunnet kanske?


Det är verkligen härligt att våren är här igen och framförallt ljuset så att det blir lite lättare att ta snygga foton på sina alster. Det är ju världens projekt under vintermånaderna att få till något vettigt!

7 comments:

Emilia said...

Jättefin kofta som passar bra på redan nu och som hon kan ha länge!

Fiff said...

Så himla fin! Bra jobbat!

Anna said...

Jag har gjort också gjort den. Kanske för att få samma masktäthet men det borde vara marginellt på barntröjor. Jag hade självrandande garn och stickade fram och tillbaka. Jag virkade en kant i halsen då jag tyckte att min halsringning blev lite stor. Din kofta blev jättefin.

Juliusdotter said...

Likt Anna skriver, för att få samma masktäthet. Det står även om det i boken/häftet med mönstret (tror det står om det i början innan mönster delen kommer). Fast jag har gjort precis som du stickat ärmarna runt. Jätte fin kofta.

aliel said...

Koftan är jättefin men det är själva modellen som fångar mitt intresse, så härligt självklart hon tar plats framför kameran :)

Anneli said...

Väldigt fin!

Pixi said...

Superfin på en superfin unge. .Så lik hon blev pappan när hon grimaserade..hehe 😃