Thursday, December 3, 2015

Ett riktigt inlägg om Harald

Nu när Harald har bott hos oss i flera veckor måste jag ju göra ett riktigt inlägg om honom, speciellt eftersom jag förra helgen tog lite fina bilder på honom...


Han är alltså en angorapojke i färgen Lux. (Fast så fort man skriver det någonstans får man genast mothugg av diverse förståsigpåare som tycker han är någon annan färg. Eventuella sådana i läsekretsen informeras härmed att jag struntar ganska högaktningsfullt i vad färgen kallas.).

Han är köpt från Dalbo angora, en uppfödare som känns väldigt förtroendeingivande, vilket är skönt efter det förra debaclet (har man inte koll på det kan man läsa mer om det här).

Nu är han ungefär fyra månader gammal och hur go som helst. På bilderna är han ganska nyklippt. Uppfödaren klippte honom när jag hämtade honom för att jag skulle få se hur det gick till. Man är ju något nervös inför att göra det själv i början på februari...


Han har otroligt fint lynne och kommer gladeligen skuttande när man hälsar på honom. Han får vara ute och hoppa varje dag på verandan och på helgerna får han vara ute på gräsmattan om vädret tillåter (man vill ju inte ha en massa tovor i ullen).


Så, nu har jag introducerat Harald ordentligt på bloggen. Ni lär se mer av honom framöver!


3 comments:

Siv said...

Vilken liten kramgo' "sak"! Har du tänkt använda pälsen till garn???
I vilket fall som helst - Lycka till med Harald!

Evas Pyssel said...

Gu´ så söt. Och med tiden kan du nog klippa finfin ull av honom och spinna finfint garn. Vi får nog se.
Kram Eva

Manduzana stickar said...

Vilken gullig liten pälsboll!