Thursday, October 6, 2016

Att återuppta eller ej?

Nu var det väldigt länge sen det hände nåt här... Det beror naturligtvis mycket på Kim, men också annat har tagit min tid såsom sommar, fotrehab och visning eftersom vi ska sälja vårt hus och flytta (Yey!). Jag har funderat en del på bloggen och huruvida jag alls kommer ha tid framöver. Ska jag lägga ner bloggen eller blåsa liv i den? Har jag några läsare kvar? Men, jag saknar verkligen både att blogga och att läsa era bloggar så jag har bestämt mig för att ge det ett försök till!

Därför inleds nu detta försök med ett rykande färskt litet höstset till Kim:


Dels är det en Prickig kofta i storlek 6 månader. Den är dock ganska stor, så höstsetet blir nog lagomt till våren nån gång. Typiskt...


Den är från boken Babystickning på stickor 3 av Lena Holme Samsöe (hur fasiken gör man norska/danska ö:n?). Från samma häfte kommer också den matchande mössan och vantarna, också de ganska stora för Kim nu.


Garnet jag har använt är Yaku 4/16 och jag har varit riktigt nöjd medan jag stickade. Får se om det håller måttet efter en stunds användning också.


Sådär! Det känns jätteroligt att ha bloggat igen! Hoppas nu någon av er trogna läsare finns kvar. Lämna gärna en liten rad i fall ni läser så jag vet om det är någon idé att fortsätta...

Vi ska som sagt flytta. Vi har köpt en stor fin lägenhet i Haninge. Det känns jätteskönt att lämna det område vi bor i nu eftersom det bara går utför och jag får flytta hem igen. Men, jag ska försöka hinna blogga trots att flytten närmar sig!

18 comments:

annasaviga said...

Vilket superfint set. Alltid lite trist när det inte passar som tänkt, men vi kan ju alltid hoppas på en kylig vår ;)

Lycka till med flytten! och fortsätt gärna med bloggandet.

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Gillar speciellt den prickiga koftan. Jättefin! Kul att du börjat blogga igen!

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Gillar speciellt den prickiga koftan. Jättefin! Kul att du börjat blogga igen!

Juliusdotter said...

Kul att du är tillbaka, även om IG täcker upp en del.
Har också stickat en del från det häftet samt från det andra häftet "stickor 3,5-4". Jag upplever att alla färdiga plagg är blir något större. Antingen är de svenska barnen mindre än de danska (vilket inte stämmer om jag och min kusin jämför våra barn), eller så stickar jag fel :)

Bettan said...

Jättefin kofta med tillbehör. Ja jag läser din blogg så jah hoppas att du fortsätter. Kram sytanten

Linda said...

Älskar koftan!

Smycka said...

Jättefint set du har gjort! Och jag tycker absolut att du ska blogga! *tummen upp* Och grattis till den nya lyan. Hoppas rehab med foten funkar! För mig tog det några år innan jag blev "bra". Har inte full rörlighet men jag har i alla fall inte ont längre! *hehe* // Ulrica =o)

Katrina said...

Välkommen tillbaka! Såg tröjan o setet på insta, verkligen så fint! Man blir sugen att sticka en sån tröja själv. Men jag har ingen bäbis längre dock utan en 3-åring med 4-årings storlek i kläder..

Helga said...

Åh vad fint alltihop!

Anonymous said...

Hej och välkommen tillbaka!

Lillbatting said...

Jag brukar googla och copy-paste när jag behöver danska ø. Det finns säker något smartare sätt men det funkar ju.

Pixi said...

Ja klart du ska blogga , jag gör sällan inlägg med men ändå skönt att ha den där för mest dokumentation av vad man gör , och det du gör är fantastiska plagg , sååå duktig du är , är verkligen perfekta kläder till lillkim. Grattis till nya boendet , man vill ju ha det så tryggt man kan och förstår det vart jobbigt en längre tid nu , kram på dej !!

Handgjort av Vera said...

Roligt att ha dig tillbaka i flödet och vilka fina saker du stickat. Är själv allvarligt sugen på att sticka mig igenom Lena Holmes häfte - så mycket fina saker! Hoppas du orkar fortsätta blogga och lycka till med flytten.

Löpmaskan said...

Fortsätt att blogga! Jag funderar också med jämna mellanrum om jag ska behålla min blogg eller inte. Jag har inte så många läsare, men jag bloggar ju även för min egen skull, så den får nog vara kvar även om det blir glest mellan inläggen.

Garnhumlan said...

Det verkar som om det finns en hel del läsare av den här bloggen!
Koftan blev så fin i de färger du valt!

Siv said...

Välkommen tillbaka!
Men visst är det så att bloggandet är till för en själv - i första hand. Sen är det ju extra kul om någon tittar in och läser och kommenterar.
Jag har också stickat från de där böckerna (stickor 3½-4). Och inte blev det det för litet.....
Lycka till med nya boendet!

Anonymous said...

Oh gu vad fina!!
Gillar färgerna och den söta mössan :)

Annika said...

Vilka fantastiskt fina grejer. Och en kofta behövs ju på våren också, det är aldrig så varmt som man hoppas.
Men det är klart vi läser! Jag själv bloggar (och läser bloggar) väldigt oregelbundet och tror inte jag har så många läsare, men jag tycker om känslan av att skriva en ordentlig beskrivning av stickningarna och projekten och på något sätt få dem ordentligt avslutade genom att jag bloggar om dem. Det känns mer "riktigt" än instagram.
Och jag tycker om att läsa din blogg! Den är alltid innehållsrik och trevlig att läsa, och så gör du så fina grejer också. Det ska bli ännu roligare att se en liten Kim som modellerar en del saker.