Monday, February 14, 2011

Pysselkväll deluxe

I lördags hade vi pysselkväll hemma hos Malin. Tanken var att man fick pyssla med vad man ville. Det blev mest stickning och virkning men Erik bröt trenden och gjorde en ringbrynja.


Mycket godis, läsk, te, vindruvor och allmänt flams. Men också mycket konstruktivt skapande. Hur trevligt som helst!

Malin, värdinnan själv, var för dagen genomförkyld men tryckte i sig ett gäng alvedon så hon stod ut ändå. Stackarn... Tack för att vi fick vara hos dig ändå!

Malin är en jäkel på att virka amigurumis och lördagen var inget undantag. Tyvärr kan jag inte visa upp vad det blev för något eftersom det ska bli en present och man vet aldrig vem som tittar in på ens blogg... Synd, för det hade varit roligt att visa upp.

Malin gör även jättefina och väldigt imponerande pärlplattor utifrån riktiga fotografier. Det blir som hela, stora tavlor. Man blir ju lite sugen på att prova det själv någon dag... Någon annan som har provat?





Min gamla kursare Mari var också där, och hon i sin tur är en jäkel på att sticka (ett gemensamt intresse vi upptäckt först på senare tid).

Mari har precis tagit körkort (grattis!) och under tiden hon övningskörde skämtade hon och hennes körskolelärare om att hon skulle sticka en tröja till honom när hon var färdig med körkortet.

Nu när körkortet avklarat är det ju så att säga upp till bevis, men eftersom Mari tycker det verkar liiiiite väl avancerat och tidskrävande att sticka en hel tröja till honom så ska han nu få en mycket liten tröja istället, mer som ett "tack för hjälpen". Som ett tackkort helt enkelt... En jättebra idé tycker jag!






Så här långt hade tröjan nått i slutet av vår pysselkväll. Hur söt som helst!


Den är beige med ett vitt "B" i mitten, eftersom kärskoleläraren i fråga har ett namn som börjar på B...

Min kollega och vän Erik kämpade som sagt på med sin ringbrynja hela kvällen. Vilket otroligt imponerande arbete!

Snacka om tålamodsprövande att sitta med en tång och pyssla dit ring för ring i alla evighet... Dessutom fick Erik så ont i handen av tången att han var tvungen att vila med jämna mellanrum. Jag skulle bli galen tror jag...

Dessutom har han redan gjort en hel ringbrynja för några år sedan men den blev inte så bra (eftersom det var olika storlekar på ringarna) så detta är nummer två! Vilket gör det ännu mer imponerande! Erik räknar med att det kommer ta ungefär ett år att göra färdigt den...





Själv ägnade jag kvällen bl.a. åt att lära min kära vän Linda att sticka. Hon har aldrig stickat förut (med undantag för syslöjden för hundra år sedan), men har nu kommit på att det ju ändå verkar ganska roligt. Självklart måste detta uppmuntras...

Jag tänkte att hon kunde börja med en likadan halskrage som jag gjorde. Det är enkelt att göra men ändå användbart när det är klart.


Så här långt hade hon kommit efter kvällen och lite fortsatt stickning till frukost dagen efter. Jag kan meddela att hon blev ganska fast direkt... Visst är hon duktig?! *stolt lärare*

Jag hann dock med mer under kvällen och resultatet blev en virkad Trebron. För att göra en lång historia kort så har jag och älsk en maskot, i form av en bläckfisk. Jag var inne på bloggen Sisters in Yarn häromdagen och hittade en perfekt bläckfisk! Så med inspiration av denna virkade jag en egen.

Den är gjord efter förlaga från original-Trebron som älsks dotter Malena har ritat, därav de något sneda ögonen. Det blidde i alla fall en perfekt Alla hjärtans dag-present till den bästa killen!

Så, nu önskar jag er alla en riktigt trevlig Alla hjärtans dag!

27 comments:

Anna said...

Vad mysigt att sitta och handarbeta tillsammans! Försöker övertala mina vänner att det inte alls behöver bara så krångligt att sticka så att vi kunde göra nåt liknande, men de tror mig inte...
Imponerande med ringbrynjan! Jag brukar bli rätt öm i händerna bara när jag bundit dörrkransar till advent...

Erik said...

FIRST!

Väldigt pyssligt och kreativ det var! =)

Rosenvante said...

Vilken kväll!
Jag är också impad av att han sitter med er och gör en ringbrynja. Har sett några på medeltidsveckan och det är ju inga små o enkla grejer det där.
Kul att du fick vara fröken också och att eleven var så duktig.

Marika said...

Vad mysigt! Ja Linda visade stolt upp sitt hantverk när hon dök upp här, jag är mäkta imponerad. Funderar ärligt på om jag skulle prova det där igen, det är ju bara.. ehm.. hm.. 20 år sen sist ;-) Att få lite experthjälp kommer nog vara lämpligt för jag är för otålig för att försöka lösa det själv om/när det strular. Blir det fler pysselkvällar kanske man får hänga med?

Och vilken söt bläckfisk!!

Evas Pyssel said...

Så underbart med en sådan träff !! Gemenskapen är en extra krydda i pysslandet !! Ska på virkträff ikväll !! Kram Eva

Manduzana stickar said...

Åh, vad mysigt med pysselkväll! Jag önskar att jag också hade en massa vänner som gillar sånt, men tyvärr inte :/
Imponerande med ringbrynjan. Min sambo pysslar också med sånt från och till.

För övrigt så borde du gå mer på speedway. Det är ju det bästa som finns ;)

Susann said...

va trevlig att du kikade tillbaka,
Va mysiga bilder :)

Caroline said...

Vad mysigt =) Har funderat på att gå på brodericafeét på kulturhuset, visst brukar du gå dit? Är det alla söndagar? Kram!

Anita Tørmoen said...

Så hyggelig. Må si jeg er imponert over hanen i flokken:)

4U2 said...

Fin liten! Ha en skön dag denna underbara dag!

Madeleine said...

Oh, vad mysigt! Att skapa i sällskap är härligt :D

Eva Hudin said...

Mysfaktorn verkar varit hög, och det uppdukade bordet läckert som bara den. Och pyttetröjor är faktiskt också tröjor...;-/

Emma said...

Vad roligt med pysselkväll :)

disa said...

Vilken underbart trevlig kväll ni hade!! Det ser så gemytligt ut. Och jätte söt bläckfisk du gjorde. =)

4U2 said...

sv: tack, det är thésilen jag fick av yngsta som "inspirerade", glad att ha de mina är jag alltid.

Hoffmans Design said...

Oj vad duktig ni är- Sicka tålamod visa har.
Ha det

Fiff said...

Ser mysigt ut det där :-) Finaste bläckfisken också!

Pixi said...

Ohh vad roligt ni verkat haft det o myyysigt!! Så kul med så mycket kreativitet..Klart man ska uppmuntra folk till att lära sej nytt o det gick ju jättebra att hon blev "hooked"Bra jobbat..vill osså ha en sån bläckfisk!E på jakt till nåt jag kan hänga i backspegeln o letat ett tag på vad det ska va!Lät som en utomordentilg idé..Gillar oxå bäckfiskar fast bara att titta på dock,hehe..önskar dej oxå en härlig valentin dag..sj har guben glömt bort det som vanligt men har vant mej nu o det viktiga ligger inte i presenten heller,heheiaf för denna gång!HEHE..kram kram =)

Linda said...

Det var jättemysigt!!! Det var roligare än jag trodde att lära sig att sticka. En eloge till min duktiga och tålmodiga lärare är på sin plats. (Jag stickade f ö hela tågresan hem också, och tappade halvt om halvt en maska men lyckades rätta till det på alldeles egen hand. *stolt*) Och så ett stort tack till värdinnan, såklart.

Det här gör vi definitivt om flickor och pojkar!

Emma said...

Hejsan! Jag drog dig som en av mönstertestarna jag sökte! Skicka ett mail till emlou@live.se så kommer mönstret per mail till dig! Ha det bra!

Emma

Malin said...

Var en supermysig kväll som snart måste upprepas!
Och självklart är du välkommen nästa gång Marika.
:)

Caroline said...

Rackarns! Jag hade intalat mig att cafeét var på söndagar för då kan jag bäst.. Vad kul att du också ska stick-virka emlous torgvantar-jag tycker dom ser så söta ut =) Kram!

Pysselfarmor said...

Så trevligt du har haft det...och du ...jag kommer inte att göra någon brynja. Vilket tålamod Erik måste ha!

Susann said...

kikar in och önskar en god morron :)
Kram<

Evas Pyssel said...

Såklart att du fixar kärleksknutar !!!! Det var precis i början det blev lite rörigt i skallen, men sen gick det som en dans. Kram Eva

4U2 said...

sv: man kan säkert klaga, jag brukar ta upp sådant men börjar själv bli trött på det för det enda som händer är att man blir "en sån bråkkärring" så jag skall se om jag skall fortsätta eller ej. Har så ont under och efter träning och ingen har jag att fråga om jag gör fel m.m. så, jag skall tänka på saken.

Pysselfarmor said...

Dubbelstickning tog ett tag innan jag fattade "galoppen". Men några invecklade mönster vågar då inte jag ge mig på. Blir nog bäst att sticka i mössor för då har man ju liksom två mössor i en ;-) bara vända ut och in och det blir spegelvänt mönster....