Friday, October 7, 2011

Ettårskalas!

Hipp hipp hurra för bloggen som fyller ett år idag! Aldrig hade jag väl trott att det skulle vara så himla roligt och givande att blogga som jag insett att det är efter det här året. Jag började min bana så smått med att googla på "broderiblogg" och då hamnade jag hos Fiff. Och även om hon kanske inte broderar så mycket utan mest virkar så var jag ändå fast och från hennes blogg började jag leta mig vidare och upptäckte att det ju fanns en hel värld av likasinnade där ute!

Så tanken växte i mig att kanske starta en egen blogg. Vips så var det gjort och det har jag inte ångrat en sekund för jag har fått kontakt med så mycket underbara människor, både som jag har träffat och lärt känna i den verkliga världen och sådana vänner som man bara lärt känna över internet. Och den inspiration ni alla bidrar med, det är fantastiskt! Tack för att ni finns! Självklart ska vi fira med en liten tävling!


Och som vanligt är det bästa föredetta kollegan Erik som har gjort bilden för sånt kan inte jag... Tack för det!

Vi kör väl på det gamla vanliga sättet:
1 lott: Kommentera detta inlägg och skriv vilken vinst ni helst vill ha. Ni får jättegärna rösta på en favorit från det föregående inlägget (eller på något annat jag gjort som jag inte tagit med där). det ligger ingen prestige i detta, utan jag tycker mest det är lite kul att se vad ni gillar.
2 lotter: Länka från din blogg och använd dig då av ovanstående bild.

Man får alltså ingen extra lott för att bli följare. Jag är verkligen glad för alla mina följare och blir jätteglad så fort jag får en ny, men jag vill att man ska följa min blogg för att man vill och inte för att man hoppas på en extra dos tur i en tävling.
Tänk också på att skriva er mailadress i kommentaren ifall ni inte har någon egen blogg, så att jag kan kontakta er sedan ifall ni vinner.

Så, vad kan man vinna då? Ja, det blir två priser. Den ena är feministvantarna, eller jättevantarna Bertil som de också kallas, som jag hintat om tidigare. De blev nämligen klara under gårdagens broderikafé:


Detta är alltså den ena vinsten. Vinst nummer två är av mera gör-det-själv karaktär. Nämligen boken Sticka! av Nina Sagulin (och lugn alla virkare, det finns virkmönster i den också!) och ett nystan Järbo garn Stella (100g) i blå nyanser:


Ni får allltså ange vilken vinst ni helst vill ha och så får den första vinnaren sitt förstahandsalternativ och den andra vinnaren jag drar får sitt andrahansalternativ ifall dess förstahandsalternativ redan är taget.

Tävlingen avslutas den 21 oktober!

Sedan vill jag bara göra ett litet förtydligande angående mina broderade bonader. De är alla från grunden min egen design. Jag utformar dem med en speciell mottagare i tankarna. Därför gör jag heller aldrig två likadana bonader så det är ingen idé att försöka beställa en bonad som redan är gjord (och jag hoppas att jag slipper se kopior av dem ute i cyber... ;)).

Lycka till nu och hoppas många vill vara med och fira med mig!

83 comments:

Bettan said...

Helt klart är att jag vill vara med!!! Jag gillar båda vinsterna jättemycket!!! Jag länkar i min bligg så ...2 lotter då!
Trevlig helg!
Kram sytanten

Pixi said...

GRATTIS HEDVIG!! Vad skoj !! Klart jag är med !! Om jag vinner så får det bli som det blir (kan inte bestämma mej ) För båda dina priser är jättefina !! Vilket jobb du lagt ner på vantarna o så ska du ge bort dem!!! Generöst! Länkar med bild så tackar för 2 lotter!Ha en härlig helg nu , kram =)

Helena said...

Jag såg vantarna igår irl och dem vill jag bara ha. Jag nöjer mig med en lott, för jag brukar ha tur, haha. Och grattis på ettårsdagen, Hedvig.

Emilia said...

Grattis! Gillar vantarna! Och röstar på Linus-på-linjen-bonaden!

ela said...

Grattis...... jag funderar ibland på att börja....

jag deltar gärna och om jag vinner vill jag gärna ha boken......
mvh
elainesbild@yahoo.se

disa said...

Ett jätte stort grattis till ett år!! Tänk vad tiden går fort va? Jag vill gärna vara med och tävla om de fina vantarna. =)

BrittMarie said...

Jättegrattis till dig, jag är gärna med.Om jag nu har turen att vinna så får du välja vinsten, kan inte välja=)Ha det bra...

Marion said...

Hurra og gratulerer med 1 års dag på denne flotte bloggen din! Jeg tar 2 lodd men klarer ikke å bestemme meg for hva jeg vil ha av de fine premiene dine...Hvis jeg vinner får DU velge! :)
Klem

Erik said...

Grattis min vän! =)

Tävla är roligt, jag kan tänka mig vinna vantarna =)
(och sen är jag lite biased såklart, men självklart är ju de två Totoro bäst)

*kram*
/Erik

Heldri said...

Stort grattis på ett års dagen! Min kommentar på förra inlägget verkar ha fallit bort, men hur som helst tycker jag dina bonader är helt fantastiska. Jag gillar de okonventionella och kaxiga texterna, ett roligt sätt att förnya en gammal tradition.

Jag är gärna med och hoppas på tur med en lott. Vantarna var lika fina som allt annat du gör så de håller jag tummarna för :)

Anelma handarbetar said...

Grattis Grattis till dig och din härliga blogg!
Klart jag vill vara med i utlottningen. Skulle jag ha turen att vinna så spelar vinsten ingen roll för båda är jättebra.

Kram Birgit

Fiff said...

Grattis fina Hedvig! Jag är så glad att du tittade in hos mig den där dagen för ett år sedan :-) O jag tycker du sprider sån coolhet i samband med handarbete, o det e hur bra som helst. Jag är gärna med och tävlar såklart! Båda vinsterna är ju toppen, men det e klart att det skulle vara lite kul att ha ett par varma jättevantar! Jag har länkat också. Kram på dig bloggkompis!

Anita Tørmoen said...

Gratulerer med dagen:) Ett lodd på meg. Og forresten - gresskar på norsk = pumpkin på engelsk

Annefia said...

Grattis på 1-årsdagen!!! Jag vill jättegärna ha 2-lotter. Jag har pyttesmå händer (vilket underlättar mitt dockskåpspill.LOL) så jag tror jag väljer boken.

Min favorit bland dina grejer är inte en enstaka sak utan det är den där specifika, unika Hedvig-touchen

Eva Hudin said...

Stort Grattis på Dig och Din blogg. Du är en frisk fläkt i Cyberrymden! Feministvantarna är grymt läckra. En Riktigt Fin Helg på Dig!

Pysselfarmor said...

Häpp! Och grattis....ja och nu blir det himla svårt att välja pris. Såg ju de fina vantarna i torsdags - uj uj uj. Tror nog att de skulle passa mig. Men den där boken är också begärlig - har den inte...hmmmmm....jamen jag väljer gör-det-själv-paketet. Kanske är det mest schysst....
Jag lägger en länk till dig och därmed bliva det två lotter.

Ha en skön helg - själv väntar jag på gäster. Ikväll blir det inget sticka av ;-))

jonna d said...

Grattis!!
Jag är gärna med och tar två lotter.
//jonna d

Siv said...

Grattis!
Klart jag vill vara med! Två lotter till mig!

Anneli said...

Grattis! Det är klart att jag vill vara med och tävla. Två lotter tack. Och båda vinsterna är jättefina så jag kan inte välja en favorit. :-)
/Garnfröken.

Henrietta said...

Jag tar gärna 2 lotter! Sedan hoppas jag på tur :o))

//Henrietta

Åsa said...

Hej!

det är klart man vill vara med. Jag gillar vantarna mest men vinner gärna boken också. Jag älskar dina bonader!

mvh

ÅSa

Anta said...

Hejsan
Grattis till 1-årsdag helt otroligt vad tiden rusar. Om jag skulle vinna så väljer jag boken men vantarna är oxå så himla snygga (beslutångest)
Kram

LadyNight said...

Tjoho, grattis till 1år! :) Även jag vill vara med och testa turen i din tävling. Har länkat med bild från högra sidospalten på min pysselblogg. Är ju en bokgalning, så boken (och garnet) lockar väldigt ^^

Ingalill said...

Jättegrattis på 1års dan! Jag gillar dina grytlappar i korsstygn! Vinner jag, vill jag ha Vantarna! Skulle bära dem med stolthet!

Nettan said...

En massa grattis på ettårsdagen några dagar i efterskott!!! Självklart vill jag vara med och fira, och skulle jag ha en himlans massa tur (jag dubblar chansen och länkar så klart) så vill jag helst ha feministvantarna Bertil =) De är så läckra!
Alltså, jag har jätte svårt att välja bara en favorit. Du har sån fin egen speciell prägel på dina saker, och det är den jag gillar.
Kram på dig ♥

Jessica said...

Grattis på ettårsdagen! =)

jag vill självklart också vara med och tävla. Skulle vilja vinna boken =)

Länkar från min blogg också.

Anonymous said...

Grattis!
Kan inte välja men länkar i min blogg :D

Lovisa said...

Tack så hemskt mycket för den fina responsen ang. min header, jag blir jätteglad!
Gratulerar på ettårsdagen med, jag är hemskt gärna med och tävlar om det andra kitet, dock var det svårt att välja, vantarna såg riktigt höstmysiga ut. :)

miastick said...

Grattis! Jag tar en lott och hoppas på feministvantar! :)

Anonymous said...

Oj, jag är ny på bloggandet, men nu har jag fått med bilden också! Alltså, två lotter :D Håller tummarna så hårt att jag knappt kan skriva!

Anonymous said...

Grattis på ettårsdagen! jag har tyvärr ingen blogg att länka till men vill vara med och tävla med en lott iaf :-) Jätteroligt att följa dig! Bok och garn skulle passa mig bäst om jag vinner.

Hälsningar Karin
karin.aspenlid@telia.com

Saras pyssel said...

Stort grattis på 1-årsdagen! Jag vill gärna vara med i utlottningen med 2 lotter, och hoppas på att vinna vantarna!

skapa och inreda said...

Grattis till ett år!
Klart att jag vill vara med och pröva lyckan! Om turen är med mig så skulle bok och garn passa mig :)
Länkar till dig så två lotter till mig.
Annika

Cathrine said...

Hej!! Vilka underbara grejer du gör. =) Jag vill gärna vara med i utlottningen. Om jag nu skulle ha tur att vinna så skulle garnet o boken passa mig. Har länkat o håller nu tummarna.....
//Cathrine

Virvelvind said...

Grattis på ettårsdagen (två dagar i efterskott :P ) Du gör så himla mycket fina saker men eftersom jag är extra förtjust i gosedjur så går min röst till de virkade figurerna Chibi och Chu Totoro. De är så söta!

dagenskreativa said...

Grattis! Jag tar gärna en lott:)Jag skulle välja ganet & boken:)

Fröken Eko said...

Grattis, grattis!
Självklart är jag med och firar dig! Men vad svårt du gör det för oss, hur ska man kunna välja vilken vinst man helst vill ha? Jag vet inte alls... Så jag tror att jag gör så, att OM jag har den stora turen att vinna, så låter jag den andra vinnaren få sitt förstahandsval och låter därmed slumpen avgöra vad jag, i såna lyckliga fall, får för vinst.

Och vad gäller favorit från förre inlägget så måste det nog bli den första bonaden. Linus på linjen kombinerat med Johnny Cash i en present till sin älskling, kan det bli bättre än så? :D

/F

nattugglan said...

grattis till 1 år,, tiden går fort då man har roligt brukar man säga.Tar 2 lotter,,o länkar från min blogg...jo jag tar gärna boken o garnet!! vantarna va oxå fina..

Tvärslå said...

Gratulerar till en härlig blogg :)
Gillar mest Linus på linjen i förra inlägget, den är helschysst.
En lott är jag gärna med och tävlar med och eftersom jag försöker lära mej sticka efter mönster så önskar jag vinna boken, även om vantarna är kanon.

med nål och tråd said...

Ho ho, vilka lyxiga vinster. Så fina vantarna blev! En görare som jag önskar mig bok+garn om jag har turen att vinna. En lott tack till mig tack!

Anonymous said...

Hej jag vill oxå så kalrt vara med. Tar gärna 2 lotter. Får länka senare från min sons dator. Kram Hoffmansdesign

Anonymous said...

Hej jag vill oxå så kalrt vara med. Tar gärna 2 lotter. Får länka senare från min sons dator. Kram Hoffmansdesign

bittan said...

Hej !
Jag tar gärna en lott .Gillar dina sidor o kommer att följa dig .
bittan4@gmail.com

4U2 said...

Oj, det var många redan ... :)
Men, jag chansar ändå. Jag länkar också självklart och GRATTIS!

Marie said...

Grattis och jag är gärna med på utlottningen!
En lott till mig, tack.

Anonymous said...

jag vill också vara med och tävla. Och jag vill gärna ha ett par vantar om jag vinner.

Misemor said...

Fantastisk, du har samme opplevelse om bloggingen som jeg har. Det er jo så givende.

Jeg kaster meg med i konkurransen med lodd for lenke og kommentar. =) Lykke til ønskes alle, men mest meg.. hehe...
Klem =)

Linda said...

Grattis på 1-årsdagen! Puss från Linda! ;-)

Agneta said...

Grattis!
Jag deltar gärna i din utlottning med två lotter. Helst vill jag vinna stickboken.

Anonymous said...

hej grattis till två år. härliga vinster båda två men min lott faller på boken.
magnussoningrid@yahoo.se

Rebecca said...

Tjo
Kul att du vill vara med i min tävling!
Grattis på bloggårsdagen!
Jag skulle helst vilja ha pris 2, men blir självklart glad över det andra med :)
Ha det bra!

Anonymous said...

GRATTIS!!!!!
Naturligtvis vill jag vara med och fira genom att tävla hos dig.
Önskar boken och garnet som första alternativ.
Länkar förstås!
Har svårt att kommentera i vissa bloggar så hoppas jag lyckas här.
Kram! //BiZen
bizenpysslar.blogspot.com

Lubbsen said...

Grattis!
Klart jag vill vara med och fira, boken och garnet vill jag gärna vinna =)
Lägger en länk hos mig... http://lubbsen.blogspot.com

Va roligt att du ville vara med och tävla hos mig.

Manduzana stickar said...

Jag vill också vara med och fira med dig! Jag skulle blir toklycklig om jag kunde få vinna vantarna!
Jag har länkat från min blogg också.

Anonymous said...

Så klart att jag vill vara med och fira på ett-årsdagen och hoppas på vinst nr 2.
två lotter blir det till mej eftersom jag länkar till dej från facebook.
lillemor@extern.perskom.se

Katatrofen said...

Grattis!!! Är väl klart att man är med och firar! Länkar med bild från min blogg så 2 lotter för mig!

Håller ögonen på Stellagarnet och boken, eftersom jag håller på att lära mig sticka.. =)

Ha de!!
Kram!

http://katatrof.blogspot.com/

Made by antiann said...

Jag deltar med två lotter. Jag siktar på paketet med garnet och boken. Det vore verkligen skoj att få hem med posten. Garnet var otroligt snyggt!

maria lever said...

Hej och grattis på ettårsdagen! Jag prövar lyckan med en lott och önskar mej paketet med bok och garn om jag har den stora turen att vinna.

Anki said...

Grattissssssssssss!!!!
Vantarna, VANTARNA, jag vill vinna vantarna!
Jag länkar såklart så jag får TVÅ lotter :D

Anna said...

jag är med, vill helst vinna boken och garnet :)

http://virkastickasy.blogg.se/2011/october/vinn-hos-hedvig-handarbetar.html

Maria said...

Grattis - lite försenat - på ettårsdagen! Ja, visst är det kul med bloggar. Så många inspirationskällor det finns! Klart att jag vill vara med i din tävling. Länkar också. Om jag vinner önskar jag boken och garnnystanet. Kram!

Julia said...

Jag är med och tävlar. Vill ha vinst nr 2.

inga said...

Very nice gift, I hope for the best.
I like yarn :)
2 lotter
http://inga2010.blogspot.com/

Smålandsstickan said...

Hej! o grattis på 1-årsdagen! Två lotter till mig tack o gärna boken om jag skulle ha tur o vinna. Ha en bra dag // Christina

Drutten said...

Grattis på ettårsdagen! Vilken fin utlottning, den är jag gärna med i, boken lockade mig mest! Länkar på min blogg.

Cajsas Faster said...

Grattis. Hittade hit via 4U2. Jag är inte bra på handarbete, men sockor kan jag sticka.. så omjag vann skulle jag vilja ha boken och garnet:)

Ha en fin dag.Marie

Anonymous said...

Grattis till 1 år!
Jag vill gärna vara i utlottningen med en lott och om jag har tur och vinner vill jag helst ha boken och garnet.
karolina.bergman@home.se
Mvh Karolina

Anonymous said...

Grattis på ett års dagen! Vi hoppas på många fler år med dej =)

Länkar från min blogg, så jag tar 2 lotter.
/Anki K

http://worthlesslines.wordpress.com/2011/10/16/hedvig-handarbetar-2110/

j´shörnan said...

hej jag vill vara med och jag vill ha en lott Kram maria

Soili said...

Grattis på ett årdagen.
Fina vinster också,klart jag ska testa om jag har turen med mej.
Paxar för en lott.

Lilli said...

Hej och varmt tack för dina kommentarer hos mig! Jag är gärna med och tävlar hos dig :)Grattis till ditt första år med bloggen!! Länkar från min blogg =2 lotter då. Mvh

metamorphosis said...

Grattis grattis till ett års bloggande! :)

Hittade hit från Med nål och tråd - och med en chans att vinna feministvantar så bara måste jag vara med i utlottningen! Så två lotter till mig tack! <3

Tyg och otyg said...

Grattis på ettårsdagen! Jag deltar med två lotter (länkar alldeles strax) och om jag vinner vill jag gärna ha feministvantarna, om de nu passar på mina pyttehänder, hehe. Det här med följare förstår jag mig inte på, men jag ska bestämt ta och lägga in dig på min länklista iaf!

Jessica said...

Stort grattis!! Klart jag är med och tävlar om de där tjusiga vantarna!!

Nina said...

Grattis till bloggen!
Jag tar gärna boken och garnet om jag skulle råka vinna :)

nina_zach@hotmail.com

Anonymous said...

Hej

Grattis på 1-årsdagen.

Vill gärna vara med i utlottningen med 1 lott.

Hälsar Carina
carina.engdahl@bredband.net

solängel said...

Grattis, grattis! Hittade hit från Metamorphosis blogg, vad mycket fint du gör! :-)

Vill gärna vinna boken Sticka! och garnet Stella - den vinsten skulle glädja två personer, för då skulle jag dela med mig till svärmor. ;-)

Tipsat på min blogg också!

Anonymous said...

Självklart vill jag vara och fira!
Vantar drunkar jag i här hemma så det kanske är bäst att önska sig boken... Nja, vantarna är ju himla fina, men nej, boken får det bli!
En av mina favoriter hos dig är ditt lilla Totorogäng. Oemotståndliga!
Verkar vara något strul med Blogger eftersom jag inte kan lämna kommentar med mitt login. Nåväl, du hittar mig på www.knitarina.blogspot.com där jag också länkat vidare...

Anonymous said...

Vilken trevlig blogg! Klart jag vill vara med och tävla och om jag vinner vill jag helst ha vantarna. juliacarlsson100@gmail.com

Anonymous said...

Grattis! Fin blogg du har!
Jag vill gärna vara med och tävla, om jag skulle vinna vill jag helst ha bok och garn:)

Anna
helgesson@calypso.se

Madde said...

Grattis på födelsedagen!
Tumvantar är det bästa som finns!! så jag tävlar gärna om dem.
mvh designmadde
info (at) designmadde.se

Birgitta said...

Grattis
Vill gärna vara med o tävla om garn o bok
Birgitta

birg.nyman@gmail.com

Anonymous said...

Grattis på ettårsdagen!
Jag vill hemskt gärna vinna men det spelar ingen roll vilket av priserna, för svårt att välja :)

Karolina20_@hotmail.com