Saturday, September 15, 2012

Helt vanliga sockor

Härligt att höra att så många tänker på samma sätt som jag rörande ämnet i förra inlägget. Synd bara att ni inte bor lite närmare. Jag tycks vara den enda med dessa åsikter häromkring...

Som jag nämnde så är livet allmänt hysteriskt just nu och inte mycket blir gjort på handarbetsfronten. Men igår lyckades jag i alla fall få klart sockorna som jag visade upp halvfärdiga för ett tag sedan:


Ja, ett par helt vanliga simpla sockor. Garnet är multifärgat Regia och mönstret är en blandning av eget hittepå och någon gammal oansenlig kopia som mamma hade i sitt lager. Jag började med att lägga upp enligt mönstrets storlek dam och sockorna blev helt gigantiska (trots det ljuva faktum att jag har ganska stora fötter redan till att börja med). Då lade jag upp storlek 10-12 år och då blev passformen perfekt! Skumt...


En rolig sak som har hänt är att jag fått reda på vem som köpt vårat löv, nämligen Sofia med bloggen redoit (som är mycket läsvärd och där alla borde titta in)! Yey, vad roligt! Och en mycket värdig ägare av vårt löv må jag säga. Notera även att hon höll mig på halster ända till nyss med att säga att det var hon som köpt det... Sneaky! Ha ha, hoppas du hittar ett sätt att hänga upp det bara!

För övrigt ska jag upp tidigt i morgon för att åka iväg till Borås. Där ska jag spendera några dagar på Bibiliotekshögskolan. En hel del böcker och en hel del stickningar är med. Och tips om garnaffärer i Borås mottages tacksamt...

17 comments:

disa said...

Super fina!! =)

Marion said...

Så kule sokker! :))

Emmas dagar said...

Tack så mycket!
Jag har ju bara så svårt att bestämma mig...
Vilka fina sockor du stickat!

LadyNight said...

Då får jag säga välkommen till Borås lite sådär ^^

Vävkompaniet (hantverksbutik), Stickat & Klart och Ateljé Margaretha. Ekohallen i knalleland har också en liten garnavdelning. Finns nog några småbutiker till som jag har mindre koll på, men Ateljé Margaretha är min favorit :)

med nål och tråd said...

Enkla sockor kan vara så himla bra alltså. Himla fina!

Annika said...

Stickat & Klart är min favorit. Ligger rätt nära stationen och något kvarter från centrumgatorna.

Borås är en mysig stad. Hoppas att du får några riktigt bra dagar!

Henrietta said...

Så fina! Verkligen härliga färger!
Ha en skön söndag!

Kram Henrietta

Eva said...

Härliga färger!
Jag har ganska nyligen upptäckt de där garnerna. Just är ett par "godis-sockor" på g:)

Eva Hudin said...

I Borås finns väl allt, även garner. Fina strumpor du stickat. Ja nu är tiden inne för sådana.

Siv said...

Regia är mitt favoritgarn till sockor! Multifärgerna gör ju sockorna så fina utan att man måste krångla med en massa mönster! Hoppas du får några fina dagar i Borås!

hanna karlzon said...

Riktigt snygga färger! :)

Emma - Distorsion said...

Väldigt snygga strumpor var det i alla fall! Jag har fastnat i sockstickning, började med raggsockor men har även gått ner på strumpor. Himla roligt och alltid skönt att vara varm om fötterna ;)

Om du ska vara kvar länge i Borås (eller har nära dit) så är det syfestival 28-30 september.. Där finns det säkerligen massa roligt :)

Karin said...

Hej! Jättefina "raggisar" tycker jag och härlig färg, tack för titten i din trevlig blogg, Karin

Evas Pyssel said...

Jädrans fina strumpor !! jag önskar jag hade mer lust att sticka strumpor...... Fel vecka i Borås min vän. Nästa vecka är det syfestival där. Skulle gärna åkt dit då, men samtidigt är det skördefestival på Öland....ett måste.
Kram Eva

sofia said...

Grymma! *Rodnar lite av att anses mycket värdig* Lövet har nu ankommit till Linköping & jakten på en ärofylld plats i vår tydligen lövovänliga lägenhet med trånga korridorer & lågt i tak har börjat... : )

Yarn-Madness said...

Härliga färger, sockar man blir glad av! :)

Äppelblom said...

Jättefina lila sockor!
Håller med fullständigt i förra inlägget!
Ha det gott!