Monday, March 28, 2011

Ett prickfritt inlagg

Hej alla!

Har kommer en liten halsning fran Florida! Jag sitter vid min gudfars dator och har laddat over lite bilder fran kameran som jag tankte dela med mig av till er.
Just det, nagra fragde om det var jag pa bilden i forra inlagget. Svaret ar ja det ar jag. Fotografen heter Rostam Zandi. Har ar en annan bild pa mig, strax innan bad vid Keaton Beach:Har ar soligt och varmt som synes. Vi bor ju, som sagt, hemma hos min gudfar Peter och hans fru Carole i Jensen Beach, strax norr om Miami. Sa har ser deras hus ut:Harifran ar det inte langt till havet och de forsta tva dagarna agnade vi bara at att utforska naromradet och att bada saklart. Varmt i vattnet men helvete vad salt det ar!Eftersom jag ar har med min biltokige far far man ju "sta ut" med en och annan bilrealterad aktivitet. Har var vi pa en bilauktion i Palm Beach. Jag tycker pappas huvudbonad matchar bilen pa ett mycket estetiskt satt...Sjalvklart blir det lite stickande ocksa. Speciellt pa Peters och Caroles veranda i skuggan...


Det som ar pa gang ar foljande --> Ett par Selbudeath-sockor. Aven om sockanvandandande kanns ganska avlagset har sa vet jag att jag kommer alska dem nar jag kommer hem. Monstret ar saaa snyggt! Det hittar ni har (Ravelry-lank)!  For ovrigt har jag hittills lyckats lokalisera en garnaffar har i Florida. Den ligger precis dar vi bor, men ar lite val mycket ett IKEA for garn och tyg och liknande. Nastan alla garner var minst 80% akryl, sa det hade jag ju ingen lust att kopa... Har kollat upp ett par stallen i Miami som ser mer lovande. Det blev dock en bok kopt och diverse andra prylar, sasom bambustickor och fargglada virknalar med bambuhandtag. Sen hoppas vi pa battre shoppinglycka nasta gang! (Daremot har jag kopt jeans och skor och andra klader har, det ar lojligt billigt jamfort med Sverige...)

 Har ar mina fynd hittills:

Pappa och jag har aven hyrt en bil som vi korde upp till New Orleans forra veckan. Det var en skitcool stad med vackra hus och party dygnet runt. Samt liveband i varje gathorn. Speciellt det band vi sag forsta kvallen gillade. Det slutade med att pappa kopte tre skivor av dem... Har ar New Orleans dagtid. Detta ar de franska kvarteren dar partyt pagar som mest. Mardi Gras har redan varit men man ser fortfarande sparen av den stora karnivalen overallt. Tur i oturen var ocksa att dessa gamla kvarter klarade sig hyfsat bra undan Katrina-stormen. Det hade varit oerhort synd om de gamla husen hade forstorts.

Och sa har ser New Orleans ut pa natten. Ganska bisarr stamning for oss svenskar. Man koper en ol eller en drink (garna i en meter langa glas) och gar ut pa gatan. Sedan gar man in pa nasta stalle, fortfarande med samma ol i handen.

    

I New Orleans besokte vi aven de gamla kyrkogardarna ST. Luis Cemetary no. 1 och 2. Alla som har sett filmen Easy Rider kanner igen stallet...Det ar alltsa en gammal katolk kyrkogard, fast som anvands an idag. De flesta gravar ar familjegaravar och nar det inte far plats fler sa skrapar man ihop det som ar kvar av liken och lagger i botten eller langst bak i graven. Har ligger ocksa ett par kandisar, bl.a. "vodoodrottningen" Marie Laveau (sags det i alla fall). Man ska rita tre XXX och knacka pa hennes grav och onska sig nagot. Jag nojde mig med att knacka...


I New Orleans rakade vi aven hamna i ett stort shoppingkomplex. Eftersom bade jag och pappa tycker sant ar ganska plagsamt sa gick vi snabbt darifran. Innan jag gick lyckades jag dock plata foljande skylt, som jag tycker sammanfattar sanningen pa ett bra satt...

I morgon ska vi aka vidare mot sodra Florida, traskmarkerna i Everglades, Key West och Miami. Vi hors nar jag kommer hem igen!

Obs. Ni far ursakta att detta inlagg kanske ser lite konstigt ut. Jag har brakat med Peters dator i tre timmar nu for att fa upp det, sa jag orkar inte ratta till sma skonhetsfel...


17 comments:

Manduzana stickar said...

Kul att höra ifrån dig :) Och åh, vilka bilder! Jag är lite avundsjuk!

disa said...

Vad roligt att få se och höra lite om hur du har det!! Jätte fina bilder på dig och jag förstår att ni har en underbar semester med allt roligt ni hittar på och mysiga platser att besöka. Härliga fynd och fina vantar du har på gång där med. *ler* Passa på att bada lite åt mig med, ser fram emot nästa inlägg!!

Linda said...

Åh vad roligt att få se lite bilder! :-) Ni verkar ha det skoj därborta! Jag vill såklart höra ALLT när du kommer hem! Sockorna ser f ö läckra ut, det ska bli roligt att se dem irl.
Pöss på dä, din gamla socka! (Kunde ju inte låta bli...) ;P

Misemor said...

Så fint du har det på reise! =D
Og de der Selbudeath-sokkene ser ut til å bli vanvittig fine!
Gleder meg til å se de ferdige!
=D Misemor

Annefia said...

Kul att se lite resebilder! Och dagens outfit med matchande bil kanske kan blir en ny trend? LOL

Sockorna ser ut att bli jättefina!

Evas Pyssel said...

Vilken fantastisk resa du gör !! Ha det gott i fortsättningen. Kram Eva

Anita Tørmoen said...

Så fine bilder fra turen:) Ser ut som dere koser dere der:)

Fiff said...

Så roligt med livstecken från dig! Du ser ju ut att ha det toppen! Kramar, och njut!

Heldri said...

Så spännande! Nån gång i mitt liv vill, nej, SKA jag besöka New orleans, så är det bara :)

Anonymous said...

Åh, nu blir jag ännu mer avundsjuk. Jag vill också åka till Florida.
Harry gillade skylten meddelar han. Just nu ligger han i soffan och softar. Han är nybadad för dagen.
Kramar Mamsen

Anta said...

Jisses vad ni verkar ha det härligt, snygga bilder och sockor. Ser framemot fler bilder. Ha en fortsatt härlig semester.Kram

Pysselfarmor said...

Åh så härligt du har det...Kanske åker ni ut till Key West? Besök Hemingways hus då och även "hans bar" ..

Pixi said...

Vad kul att få höra från dej!! Ser riktigt avslappnat och härligt ut där du e !! Roliga fynd oxå!! Fortsätt må gött!!kram kram =)

Unknown said...

Verkar som en helt awesome resa! Är speciellt avis på den där kyrkogården! =)

med nål och tråd said...

Åh sjukt härligt!! New Orleans vill jag också åka till, den stan verkar så cool.

Mary said...

Grymt!! Vill läsa mer! *väntar på nästa del*

Fröken Eko said...

Oj vad du verkar ha det härligt! Jag skulle gärna byta ut slasket här hemma mot lite sol och bad och stadsvandringar. Men snar! Eller njaa... sol och bad lär det knappast bli i Skottland, men nog stadsvandring :)
Skylten var ju bara bäst! En sån hade jag garanterat köpt direkt :D

/F