Monday, March 14, 2011

Kursdag 2

Är just vaknad efter avslutad kurshelg. Oj, vad mycket jag har lärt mig och vad mycket inspiration man fått. Det är som många av er säger i era kommentarer, man får nästan dåndimpen av allt fint som Carina har gjort. Men, jag utlovade ju bilder på vad jag själv gjort under kursen så här kommer det:




Det första vi fick lära oss var ju olika former av kavelfransar och bollar av olika slag. Här ovan ser ni den provlappen. Vi lärde oss dels att göra kavelfrans direkt på tyget, det är det ni ser exempel på ovan, och dels att göra det med hjälp av lintråd och en penna så man får en lös frans som man sedan syr på. I övrigt är det på denna lappen bara lite utfyllnad av kedjestygn.



Sedan fick vi lära oss att sy på speglar på olika sätt. Här ovan ser ni det ena. Jag passade på att pimpa det hela med lite applikationer och några franska knutar, vilket Carina även lärde ut på ett strålande sätt. Nu har jag lärt mig göra franska knutar som inte kan misslyckas! Bara en sån sak!


Vidare fick vi lära oss bottensöm, plattsöm, petite fleurs och ett jättegulligt hjärtstygn som syns här ovan. Jag höll mig till att bara göra provlappar för jag ville hinna testa så mycket som möjligt under kursen och under Carinas överinseende. Men nu måste jag snabbt som attan sticka ett par vantar som jag kan gå lös på!

Jag lovade ju även igår att jag skulle ta en bättre bild på Carinas fåglar. Här kommer de:


Hoppas att jag, med dessa inlägg åtminstone har delat med mig en bråkdel av den inspiration jag drabbades av i helgen!

Nu ska jag plöja igenom era bloggar och se vad ni har hittat på i helgen, för det har jag inte hunnit med än! Ha en bra vecka alla!

15 comments:

Manduzana stickar said...

Vad mycket du har lärt dig!
Någon gång i livet ska jag också lära mig att brodera!

Misemor said...

Så mye fint, dette er virkelig inspirerende!
=)Misemor

Sanna said...

WOW, så mycket fint du hunnit med. Blir lite avis. Vill så mycket men hinner så lite. Ha en bra dag och tack för att du röstade på mig.

aliel said...

Vilken energiinjektion! Jag blir sugen bara av att titta på alla grejerna, kan tänka mig känslan av att sätta nålen i materialet och få lära sig nytt...

Annefia said...

Så spännande och roliga tekniker! Vackra blir dom också! Och fåglarna är helt underbara!

Anonymous said...

Jag kom dit som en som bara kunde korsstygn, vi lärde oss väldigt mycket olika bra tekniker och stygn. Jag kände det som om jag blivit överkörd av en traktor i morse...helt slut! Jag kommer absolut och hälsar på dig på SU, var där idag en snabbis.Anette ;o)

Anita Tørmoen said...

Du er heldig som har lært så mye:)

Jessica said...

Vad roligt att höra att du gillar mina smycken =) jo jag säljer det mesta jag gör, inte ringar just nu då dom fortfarande är på experiment stadiet..har inte lyckas komma fram till något jag är 100% nöjd med ännu när det gäller dom =)

Siv said...

Vilken givande kurs! Så mycket man kan göra med nål och tråd. Lycka till med vantarna.

Evas Pyssel said...

Vistt är det roligt att lära sig nya saker, nya tekniker. Det var mycket fint du visade och det syns att helgen varit riktigt spännande. Kram Eva

Nettan said...

Vilka fina saker du lärt dig! Och vad spännande att se dina kommande broderier på stickat!! Åh, jag önskar jag kunde brodera så där... Finns det någon bra bok med tydliga instruktioner du skulle kunna rekommendera till en super-nybörjare?

Rät&Avig said...

Som sagt, så mycket fint!
Nu vill vi se nåt inspirerande projekt!
/Ann-Britt

Pysselfarmor said...

Förstår att du är helt "upplyft" av Carina...första gången jag gick en helg för henne var jag i extas i flera dagar...om du inte känner/hinner sticka vantar kan du sticka muddar bara för att få en kick-start på att brodera på stickat.

Förstår att du inte fick tag i bilen när du inte kom ikväll......

4U2 said...

OM! Man (jag) får lust att börja försöka med allting du visar ;)

Smycka said...

Jisses vilka fina provlappar du gjort! Måste ha varit en jätterolig kurs! Fåglarna var också snygga! =o)