Wednesday, March 16, 2016

Richard the Roundhead

Min Richard the Roundhead Tam är äntligen färdig (lagom till vintern är över!). Eller ja, den har varit färdig i två månader men först i förrgår kom jag mig för att tillverka knappen (se bilden under denna).

Mönster: Richard the Roundhead Tam
Designer: Kate Davies
Garn: Jamieson & Smith 2 ply Jumper Weight
Stickor: 3,25 mm

Ni som följer min blogg vet ju att det går troll i mina mösstickningar. De blir helt enkelt aldrig bra. Sist jag försökte sticka en mössa till mig själv slutade det med att den passade en femåring. Den här gången gav jag mig fan på att det skulle bli bra, så jag har stickat om denna tre gånger, på olika stickor, innan den blev som jag ville ha den. Men nu så, sitter den så att säga som en smäck!

Det är ju heller ingen hemlighet att jag är ett stort fan av designern Kate Davies. Det är även hennes sjal Fantoosh! jag har på mig på bilderna.

I det tredje avsnittet av stickpodden Nördic Knitting berättar man mer om mönstret till Richard the Roundhead och i det elfte avsnittet mer om Kate Davies (bland andra storheter). Det är en stickpodd väl värd att lyssna på om du inte redan gjort det...

När vi (jag och mamma) var ute och fotade mössan passade vi också på att fota Larven, eller i varje fall magen. Är nu i vecka 38 (37+4) så det är bara drygt två veckor kvar till hen är beräknad. Jag längtar så efter att bli av med magen, men foten får gärna läka ihop lite till innan hen kommer ut. Livat är det där inne i alla fall...


Jag var inne på återbesök på sjukan i måndags. De röntgade foten och tog bort stygnen i operationssåren. Allt ser bra ut och läker ihop fint. Skönt! Dessutom fick jag ett nytt svart gips. Det passar mig!

Annars förflyter dagarna  här hemma med foten i högläge. Jag ägnar mig åt läsning och handarbete. Bland annat syr jag små kläder till Larven. Det är jätteroligt att sy igen efter flera års uppehåll, men mer om det kommer i ett senare inlägg. Tills dess, må så gott alla bloggläsare!2 comments:

http://textilejoy.blogspot.com/ said...

Önskar dig en fin vårdag.Här i norr skiner solen och det är 0-gradigt.Glad att se att det sakta men säkert går framåt och att mössan nu äntligen är klar och fin.Hoppas att allt är väl även fortsättningsvis med er lille/lilla där i den lilla "ettan "

Evas Pyssel said...

Mössan är superhäftig. Den passar dig så perfekt. Och magen ser underbar ut. Nu kan det faktiskt bli närsomhelst. Jag har fått alla mina barn ca två veckor före utsatt tid. Alla kvinnor har sin egen "klocka".
Tänker på dig. Kram Eva