Thursday, October 7, 2010

A Tidy Home is a Sign of a Wasted Life

Jag älskar att brodera bonader av alla de slag. Så när min kollega Maths i våras, med anledning av sin ytterst ostädade lägenhet, kläckte ur sig orden "A tidy home is a sign of a wasted life" var ju saken avgjord. I hemlighet började jag smida planer för en bonad med dessa visdomsord.


Jag ville göra en mycket klassisk bonad, fast med ett oväntat budskap. Därav fick det bli korsstygn för texten och en klassisk svart inramning. Själva illustrationen är gjord med stjälkstygn och den runskrift som står på ena boken betyder "Tor" eftersom Maths skrivit en avhandling om den nordiska åskguden Tor.När jag var hemma hos Maths häromdagen passade jag på att fota bonaden där den nu sitter i köket, så att säga i sin naturliga miljö. Med tanke på omgivningen känns det som den passar ganska bra där...5 comments:

Fiff said...

Heej! Tack så väldigt mycket för din fina kommentar! Jag blev super-glad! Det är nog den finaste kommentar jag fått hittills :-) Kul att du också har börjat blogga, nu måste jag ju bli din första följare! O jag gillar bonaden, o e själv rätt kär i nytänkande i samband med traditionella grejor.O broderi ÄR coolt! Har du sett boken "din mamma jobbar inte här" förresten? hejsvejs

Hedvig said...

Oj, man tackar! Första följaren, det känns stort! Tack också för det fina omdömet om bonaden, kul att du gillar den.

Hm, nej... Vad är det för bok?

Jag länkade till dig i min blogglista förresten. Hoppas det var ok?

Anonymous said...

Men herreguud så ljuvliga handarbeten du gör!!!
Säljer du måntro dina alster. A tidy home.... skulle ju pryda vårt hus så bra!

Anonymous said...

Om du broderar på beställning har jag mail
ab22rg@student.lnu.se

aliciasivert.se said...

Jag måste innerligt berömma dig för den i särklass mest intressanta stick/virk/sömnads/brodyrblogg jag någonsin sprungit på.
Tycker ofta det man kommer över i jakten på inspirerande bloggar är riktigt sjaskigt - inte i handarbetenas kvalitet nödvändigtvis men vad gäller handarbetarens smak. Det finns en anledning till tantstämpeln.
Det du skapar är däremot så väldigt skickligt gjort och dessutom nytänkande med massor av humor och ironi. Jag tackar och bockar för titten och lovar att återkomma!