Sunday, October 10, 2010

Under Jolly Roger! Eller... Under Jolly Maths!

Min kollega Maths, som fick denna bonad, fyllde år i tisdags. Jag och min andra kollega, Erik, fick för oss att göra en fin present åt honom (han fyllde faktiskt 42, vilket ju är meningen med livet enligt Douglas Adams).
Maths är galen i flaggor och hissar de mest udda
flaggor ute vid sin stuga på Åland. Vi tyckte helt enkelt att Nepal, Texas och den samiska flaggan skulle kompletteras med en riktig Jolly Roger. En piratflagga alltså. Fast inte en helt vanlig sådan, utan en där dödskallen är utbytt mot Maths själv!

Vi bestämde oss för att måla flaggan. I förväg hade Erik fixat till ett foto av Maths samt skurit ut en mall i en plastficka. Vi bestämde oss för att hålla till i min farmors kollektivhus , där det finns stora och bra arbetsytor, något det är konstant brist på i mitt minimala boende.

Vi målade med vit textilfärg. Två lager fick vi lägga på för att det skulle täcka ordentligt. Det var hyfsat läskigt när vi sedan skulle ta bort plasten, men allt gick över förväntan. Här håller jag på och finjusterar det sista. -->
Sedan gjorde vi om hela processen en gång till eftersom flaggan skulle vara dubbelsidig. Som avslutning sydde jag ihop den och fäste två stycken gardinringar i den för upphängningens skull.

Vi bestämde även att Maths, varje gång han hissar den på Åland ska tvingas att göra det till tonerna av Running Wild´s Under Jolly Roger (piratrock när den är som sämst...).

Dagen efter överlämnade vi den till Maths när vi var hemma hos honom på födelsedagsfika. Han verkade väldigt glad över sin present... och visst är det likt?

3 comments:

Fiff said...

Skitcool! Han MÅSTE ju ha blivit superglad! Det var bra du svarade hos mig, och det är klart jag vill va med i din blogglista :-) Och den boken, den hette visst lite mer än så, men här e länken till den i alla fall: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127026396
Jag tror ju att du borde gilla den, eller få lite nya ideér kanske..? Kolla på din bibliotek, för här i kristianstad finns den på bibblan att låna! Hejsvejs

SUADDA said...

Himmel så påhittigt av er!....och vilket pyssel att göra den! Och vilket enastående resultat! =)
Den MÅSTE han ha blivit glad över!.....det hade iaf jag blivit!
Trevlig kväll!

Unknown said...

Hejsan kollegan!

Jäklar va fin bloggen blev =)
Och jäklar va bra flagga vi gjorde XD

Ses på jobbet
*kräm*