Saturday, December 17, 2011

Klapptillverkning och frimärken

Var är julstämningen? Vi försöker tappert med julmusik, glögg, hembakta pepparkakor och motvilliga hundpromenader i en halv decimeter djupt slask... Julklappstillverkningen pågår dock för fullt. Det mesta kan inte visas upp, men det här kan ni i alla fall få en titt på:Julekuler såklart á la Arne och Carlos! Detta är en fortsättning på den julklapp jag hintade om att Malena höll på med i förra inlägget. Eller rättare sagt, det är min del av vår gemensamma julklapp till hennes farmor och farfar. Och de vet nog inte ens vad en blogg är för något så det är ingen risk att de är här inne och snokar.

Vidare har jag idag varit och köpt de "stickade frimärkena". De flesta av er har väl redan hört talas om dem, men de är sååå fina!


Dessutom har jag röstat på att Marias sockor ska bli årets frimärke. Gör det ni också, på Postens hemsida. Det ligger just nu på tredje plats men nog kan vi slänga in några röster till så det vinner?!

Hoppas ni alla har en fin helg med lite mer julstämning än vad jag lyckas uppbåda!

20 comments:

Tina said...

Här öser vi på med stearinljus, pepparkakskryddor och hyacinter och nu börjar julstämning sakta stiga.
Stickefrimärkena är så fina att jag inte vill använda dom alls, får nog skaffa ett häfte för att spara på.

Madeleine said...

Självklart ska garnfrimärkena vinna! :)

Lovisa said...

Jag har väl ungefär lika mycket julstämning som en slasktäckt gran ute i skogen. Alltså inte så mycket direkt. Slog dock in lite klappar idag och färdigställde några andra, under mumsandes av skumtomtar.
Vi får helt enkelt hoppas på lite mer stämning åt oss båda! ;)

Henrietta said...

Julstämningen får man jobba på! MEn det kan det vara värt :o))
//Henrietta

Evas Pyssel said...

Va...finns det stickade frimärken ??!!! har inte sett men ska genast leta upp. Häftiga !!! Vilken fin julkula du stickat. Här blev det plötsligt julstämning idag när snön vräkte ner. Hoppas det ligger kvar . Kram Eva

Ingmarie said...

Dom är ju så härliga dom stickade julgrankulorna.
Men ack så svåra .. jag klara inte 4 stickor eller 5 eler vad man nu skulle ha .
Nä .. jag virka kulor , men är avis på dom fint stickade .
ha det bäst ...

Annika GW said...

Julekulorna är så fina! Har önskat mig boken i julklapp! Och så har jag "slängt in en röst" jag med!/ Annika

Bland nystan o papper said...

Tack för hejaropen :) Gött med någon som förstår.
Hoppas din helg blir fin!

Pyssellfarmor said...

Julstämningen tycker jag inte är så "viktig" förrän på julaftonen ;-)) men absolut tycker jag det bästa vore om snön var "knarrigt torr"...och inte slaskig. Bättre något som "ser" vitt ut än detta gråa trista som varit...

http://mariasgarnhandelser.blogspot.com/2011/11/jag-har-stickat-frimarken.html
Maria stickat ett par av sockorna och resterande har Emy-Ann Ländin stickat... ,-))

Linda said...

Åååh vad fina frimärken! Julkulorna också, iofs - men sådana kan jag dock sticka själv om längtan blir för stor (där gäller det ju bara att orka sitta och peta - bra på dig, de är fina!) - frimärken får jag inte när jag bor i Finland! Riktigt avundsjuk! ...men jag borde ha minst ett julkort till på kommande från Sverige, så kanske.... :) Jag var in och rösta också; fast jag är "finne". (Rösta får man, bara inte vara med i tävlingen.)

Eva Hudin said...

jag förstår att flitens lampa lyser stark på er. jag kan faktiskt sticka, men jag tror varken ortoped eller sjukgymnast skulle bli glada om de visste. men jag kan bara inte sitta rätt upp och ner, jag blir tokig då... va kul med frimärken med stickat på, det ger oss stickerskor lite cred. jag förstår att röda ullklkappan tar en paus. må nu väl!

Rosenvante said...

Jag fick ju paket från Yll & Tyll och då hade de dessa frimärken på, kunde ju inte passa bättre.
Har varit inne o röstat, tack för tipset.

Nina said...

Ja, man får verkligen kämpa hårt för att få till någon julstämning just nu! Vi har inte ens minusgrader och det regnar. Men vi gör som ni och hinkar i oss glögg och julgodis. Så småningom ska det gå!!

Siv said...

Julkulorna blir så fina, men det ser pilligt ut?!
Klart man ska rösta på frimärkena! Tack för tipset.

Annefia said...

Vilka fina frimärken! Jag hade då inte hört talas om dom förut.

Julkulan ser jättefin ut också!

Det här med julstämningen är nånting man måste skapa, år som det här får man dock jobba hårdare på det andra år får man det nästan gratis. Men julpynta, göra julklappar, göra julgodis, pepparkakor och senap, fylla hemmet med dofter och musik och surfa runt på bloggar och kolla hur andra förbereder för julen fungerar rätt bra för mig.

Marias garnhändelser said...

Tack för tipset och varm julkram!

Emilia said...

Sitter just nu med en hemtenta så ingen direkt julstämning här...men Arne&Carlos bok införskaffade jag i år så jag hoppas att det blir tid för stickning av åtminstone en kula ;)

Nettan said...

Heeej! Fint du gör! Jag håller oxå på med julkulor, fast i mini-format och inte så fina som dina =)
Håller med om att det inte är helt lätt med julstämningen i år. Dels för att jag inte hunnit med, och dels för att det inte sett så värst juligt ut ute än. Men idag är det andra bullar minsann!! Alldeles vitt ute, om än rätt blöt snö. Dottern har tyvärr hittat en jul-snuva så vi är hemma och kurerar den, men det betyder oxå att tempo sjönk dramatiskt i helgen. Mycket skönt..... =)
Kraam på dig ♥

Pixi said...

Oh vilka trevliga frimärken, har inte vetat om dessa!Har röstat nu !God jul Hedvig o stor kram =)

Virvelvind said...

Har helt missat de där frimärkena. Måste köpa mig ett gäng genast. Ofta behöver jag två vanliga till smyckesposten så då blir ju ett "stickat" perfekt!