Friday, December 30, 2011

Ser du löven för alla träd?

Nu är det snart nytt år och då firar Hemslöjden 100 år. Grattis säger man till det! Detta firas med diverse aktiviteter runt om i landet, bland annat med en utsällning på Liljevalchs här i Stockholm. Den kallas Ser du löven för alla träd? och går ut på att 2000 löv ska dekoreras på olika sätt och dessa ska sedan sättas upp på träd och bilda en skog inne på Liljevalchs. Det är alltså ett kollektivt verk där man kan anmäla sig och få göra ett löv (fast nu har jag hört att löven är slut). Jag och farmor bestämde oss för att göra vårt löv tillsammans. Såhär ser stommen ut:Lövet är alltså ganska stort, nästan en meter långt skulle jag tro med mitt dåliga ögonmått. Detta är alltså vad man har att utgå från, sedan gör man (nästan) vad man vill med det, smider, stickar eller snickrar osv. Det får dock inte bli tyngre än 10 kg och inte tjockare än 20 cm. Jag och farmor bestämde oss snabbt för att brodera vårt löv och igår satte vi igång på allvar efter en viss planeringsperiod.Inte helt lätt är det att få ihop det, det är många saker som måste lösas, exempelvis hur man ska fästa tyget osv. Nu tror jag dock att vi har en hyfsat bra bild av hur det ska ses ut när det är klart och igår eftermiddag sydde jag de första stygnen...Vi kommer vara lite hemliga kring det exakta motivet på vårt löv eftersom vi vill att det ska bli en överraskning sen, men så här långt lyckades jag komma på "min sida" igår på broderikaféet:Föga imponerande och helt omöjligt att se vad det ska föreställa, jag vet. Men det är meningen för ni får tåla er lite innan jag avslöjar resultatet.

På broderikaféet har vi för övrigt en ganska hög koncentration av löv, och Elin satt igår vid andra sidan bordet och jobbade på sitt löv, som kommer bli väldigt blingblingat och snyggt:Snyggt som attan med ojoj vilket jobb! Ja ja, nu är det bara att kämpa på. Det är lite oklart när löven måste vara klara, men jag och farmor satsar på att vara färdiga i februari. Är det någon mer därute som har ett löv?

Och såklart, gott nytt år på er!18 comments:

Anonymous said...

Gott nytt år! Jodå, jag har ett löv! Har dock inte börjat jobba med det ännu. 29 februari ska mitt löv lämnas in, enligt det kontrakt som jag har skrivit under, så jag har 2 månader på mig. Men tiden går fort och snart kommer väl paniken.

Marias garnhändelser said...

impad då jag inte börjat än...annat än mentalt....

Pysselfarmor said...

jo jo det vet du väl ;-))
1684 är numret och jo jag har funderat och ska göra en liiiiiiiiiiiten modell ikväll för att se om det fungerar det jag tänkt.
Avstod igår att åka in - jobbade hemifrån och tyckte det var väl ruggigt att ge sig iväg...är ju i övrigt en väldans flitig besökare på caféet...Gott slut och Gott Nytt År!

Rosenvante said...

Oj det där blir väldigt stora löv det. Skulle vara kul att få se utställningen sen när den är klar också. Tycker det är så kul att du gör nått ihop med din farmor. Det är inte många som gör det nu för tiden.
Fina vantar du stickat till din kille, han lär sig nog använda vantar nu ska du se, med sådant motiv kan han väl inte motstå det. :)
Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År.

Annefia said...

Jag har sett dom där löven i andra bloggar med och det ska bli VÄLDIGT spännande att se vad du och dina farmor skapar.

Susilull said...

Spännande! Synd man bor så långt från Stockholm.
Lycka till med ert löv!

Gott slut!

Misemor said...

Så morsomt! Gleder meg til å se både grenen du og din farmor broderer, samt hele treet når det står ferdig. =)
Venteklem ToneB

Fiff said...

Vilken kul idé! O vad spännande det blir att följa ert löv :-)
Heja heja!

Smycka said...

Ska bli spännande och se resultatet. Önskar dig ett Gott Nytt Handarbetsår! Kram

Pysselfarmor said...

Hujedamej...nu har jag gjort en liiiiiiiiiiiten prototyp för bladhel...hmmmmm ="?4=¤##...DET blev hyfsat snyggt, men så skulle jag göra det stora och då får jag tänka om - tänka annorlunda märker jag.....är du nyfiken ;-))))) om några dagar visar jag det lilla bladet i varje fall.

Huvvaligen vad har jag gett mig på!!??

Ha det gott och vi ses 2012 - 12 januari var det väl// kram kram Gun(-Wivi)

Fröken Eko said...

Låter som ett spännande projekt :)

Gott nytt år på dej!

/F

Siv said...

Önskar dig en god fortsättning på nya året!!

Nettan said...

Vilket jätte roligt projekt! Blir spännande att se ert löv när det är klart =)

Stoooor nyårskraaaam till dig ♥

Hanna-Kristine said...

Hej

Jag har också ett löv, mitt ska vara klart den 29 februari. Idag kom det sista av garnet, nu ska det bara färgas.

Det ska bli spännande att se erat när det blir klart.

/Hanna-Kristine

Anita Tørmoen said...

Dette gleder jeg meg til å se mer av:) Godt nytt år!

Tvärslå said...

Va roligt att hitta alla dessa bloggar med löven, jag har ett också men än sålänge vilar det medans jag går i funderingar över det :)

sofia said...

Åh så himla roligt! vad spännande det ska bli att se!

Amo said...

Inlämning är lite olika i olika län. Vissa länsföreningar ska ställa ut dem hos sig innan den stora utställningen. I Uppland är det inlämning sista januari. Men det står på ditt kontrakt när just du ska lämna in ditt löv. Annars ta kontakt med dem du fick lövet av...