Sunday, October 6, 2013

Att ge upp eller inte ge upp...


... det är frågan. Som ni kanske minns så började jag ju på denna sjal redan i våras. Ganska omgående stickade jag fel och kunde inte räkna ut vad jag hade gjort för fel. Så jag tog med den till Stickstämman i somras så fick Sanna, som gjort mönstret, hjälpa mig upp på banan igen. Sedan dess har jag stickat några varv då och då.

Hur svårt kan det va?!

Men det går mycket långsamt framåt. Jag stickar fel precis hela tiden. Jag har nog aldrig stickat så mycket bakåt. För varje varv jag gör stickar jag två bakåt känns det som... Problemet är nog att jag inte kommer in i mönstret, rapporten fastnar liksom inte och då ser man inte heller om man gör fel. I morse var jag desperat och på vippen att repa upp alltihop! Nu gjorde jag som tur var inte det. Skam den som ger sig!

Angående det föregående inlägget så har jag nu fått svar från fotobolaget. De i sin tur skyller på skolan eftersom det är de som bestämmer om det ska vara porträtt eller halvkroppsbilder. Då förärades de med ett ilsket mail till för det är ju inte bara det det handlar om. Det måste väl ändå vara fotografens ansvar hur hen framställer barnen?! Eller åtminstone reagera när ungen står och försöker se sexig ut! Från skolan har jag inte hört ett pip. Suck...


7 comments:

Emmas dagar said...

Blir man anlitad som skolfotograf så ska man ta skolfoton! Inget annat.
Tror inte skolan tänkte sig att de i förhand skulle behöva hejda dem från att ta utmanande bilder på 7-åringar.
Hoppas bara att skolan inte anlitar dem igen.

Anonymous said...

kanske är en dum fråga, men använder du maskmarkörer? när jag har problem med ett spetsmönster brukar jag vara jättenoga med att ha markörer mellan varje mönsterrapport, och sen när jag stickar tillbaka på det aviga varvet passar jag på att räkna maskorna så det är rätt antal mellan varje markör -- att dubbelkolla på det sättet gör att man märker mycket lättare och snabbare om det skulle råkat ha blivit fel nånstans. lycka till, oavsett om du river upp eller ger det en chans till :)

Emmas dagar said...

Jag skrev till dem igen.
Tycker de kan ha lite klagomail efter detta....

Katrina said...

Sjalen ser superfin ut. Kämpa på med den tycker jag! Som tidigare kommentatörer sagt: markörer är bra att ha.

Rosenvante said...

Ge inte upp, det löser sig ska du se.

Äppelblom said...

Jag vill bara säga Hej!
Så många fina saker du visar.
Må så gott!

Ingmarie said...

Hej ... Du får kämpa på och försöka komma in i mönster , sen går de som en dans .. själv har jag börjat virka en snäckskalsjal ,, kom ganska snabbt in i mönstret så nu är den rolig ... så lycka till