Tuesday, October 22, 2013

Skrytkafé


Jag har ju glömt att rapportera om torsdagens broderikafé som var minst sagt speciellt! Det var nämligen inget vanligt broderikafé, utan ett riktigt skrytkafé. Och det med rätta!

Flera hade nämligen blivit klara med sina broderier. Och då handlar det inte om några små fjant-broderier utan om stora kuddar med yllebroderi på. Först ut var Lena, vars kudde till och med var monterad! Sååå fin...


Sedan hade även Elin färdigställt en till kudde, egendesignad dessutom. Fantastiskt fin även om vi har vant oss vid att Elin färdigställer saker i lite snabbare takt än oss andra...


Och som om inte det vore nog så hade även Synnöve dragit till med att färdigställe ett stort yllebroderi! Bara monteringen kvar. Heja heja!


Själv kunde jag definitivt inte skryta med att vara färdig med någonting alls. Istället fortsatte jag på folkdräktssjalen. Det går ju framåt, men det har jag sagt de senaste fyra åren...


Jag måste också bara kommentera de tvåändsstickade halvvantar som Annika gjort. Tyvärr blev alla bilder jag försökte ta på dem suddiga, men här hos Maria kan ni se dem i all sin prakt. Såg just att vi dessutom döpt våra inlägg till samma sak. Ha ha!

För övrigt funderar jag på att köpa en padda. Egentligen tycker jag de verkar totalt onödiga, men jag funderar på om det kunde ge mig mer möjligheter att läsa bloggar och så. Jag hinner inte alls läsa i den utsträckning jag vill hemma, så jag tänkte att det vore perfekt att fördriva tiden med på bussar och tunnelbanor. Sen tänkte jag att man kanske kunde ha sina stickmönster i den också. Någon med erfarenhet som tycker något? Är det värt det?


7 comments:

Inger said...

Inte värt pengarna om du har en bra telefon. Jag har padda och telefon och använder nästan enbart telefonen. Mönstren har jag i Dropbox.

Malin said...

Jag älskar min padda! (nu kommer det dessutom en ny, ännu finare snart) Möjligheten att ha stickmönster i den var hur jag övertygade mig själv om att det inte bara var en leksak :-) Jag använder Goodreader pdf-läsare. Diagram blir för småttigt att läsa på telefonen för mig. Kan tillägga att jag inte har någon laptop, bara en stationär skrivbordsdator + paddan.

Anonymous said...

Jag använder telefonen till allt det. Öppnar knappt datorn längre. Vi har också en padda, men iPhonen är mer praktisk till formatet.

Manduzana stickar said...

Men jösses! Vilka fantastiska broderier! Jag är helt...åååh, jag vill också kunna.

Anelma handarbetar said...

WoW vilka härliga broderier.

Kram Birgit

Fiff said...

Så häftigt med dessa broderier! Jag önskar jag hade nåt sånt syjuntegrejs att gå på! :-)

Marias garnhändelser said...

Jag gillar min padda...har dessutom stickat fodral till den.kicki har broderat ett...bara det var kul...