Monday, December 19, 2011

Isaks nya kläder

Shit vad jag kämpar på med julstämningen här hemma. Är ledig den här veckan och håller på och panikstickar de sista julklapparna samtidigt som jag bakar lussebullar (pepparkakor bakade jag och Malena häromdagen). Degen vägrar i och för sig jäsa, men allt kan ju inte vara perfekt... Kanske hade för varmt degspad? Var är mamma när man behöver henne???

Förutom det så gjorde jag igår klart och levererade en beställning som jag fått för ett tag sen. Min gamla kompis Marika ville ha en halsduk och en mössa till sin fem månader gamla son Isak. Självklart får hon det! Dessutom blev det så mycket garn över att det räckte till ett par tossor också. Pappa Berry fotade i rask takt innan lille Isak fick värmeslag i sina nya kläder...

Garnet jag använt är Marks & Kattens ekologiska Babyull. Halsduken är bara en improviserad historia. Jag lade upp 27 maskor med stickor 3. Sedan är den bara mosstickad med ett knapphål och en knapp, hur enkelt som helst.

Till mössan utgick jag från detta mönster. Den är dock väldigt ändrad eftersom mönstret är gjort för nyfödda, så jag har lagt upp betydligt fler maskor än vad mönstret säger. Hur många minns jag dock ej. Jag skippade åskledaren i toppen också.

Till tossorna använde jag detta mönster. Jag kan verkligen rekommendera det. Enkelt, snabbt och möjligt att variera på många sätt med hjälp av färger och knappar osv. Sen att Isak inte var så pigg på att behålla dem på är en annan sak...


Knapparna till tossorna hade jag hemma. Jättesöta med små nyckelpigor på. Jag lyckades även hitta stora nyckelpigeknappar till halsduken. Perfekt matchat!

Sådär, nu medan jag har skrivit detta inlägg har degen äntligen jäst, så nu blir det att baka ut bullarna... Önska mig lycka till!

19 comments:

Pysselfarmor said...

Se så glad Isak är för de här fina presenterna!

Manduzana stickar said...

Vilka fina presenter. Jag gillar verkligen tossorna! Och lycka till med bullarna :)

Nettan said...

Lycka till!!! =)
Vilka fina saker Isak fått. Särskilt tossorna är ur-söta. Hade jag såna hade de suttit kvar på foten länge =D

Annefia said...

Det ser jätetfint ut!!!

Lycka till med lussekatterna!

Evas Pyssel said...

Härliga saker du har stickat till Isak !! Namnsdag idag minsann !!!Blev mest förtjust i de gulliga tossorna. Kram på dig mitt i julstöket !! /Eva

Marion said...

Nydelig sett på en fin gutt!
Du får trøste deg med at julen kommer uansett;)
Klem fra Norge

Rosenvante said...

Så fin han blev. Det blir så fint med grått tycker jag, passar också till det mesta, en mycket bra färg.
Lycka till med bullbaket, fast nu är du säkert klar och sitter o njuter av en alldeles nybakad.

Susilull said...

Vilket fin set till lill-killen!
Och lycka till med bullarna!

Henrietta said...

Så fint! Stickat är nog bland det finaste som finns!
/Henrietta

Virvelvind said...

Så sött! Och nyckelpigorna var verkligen pricken över i:et.

Lilli said...

Ett så jättefint set du stickat! Är annars inte så förtjust i grått till mig själv, och särskilt inte till barn. Men ack vilken "fördom" eller förutfattad mening det var!! Det är ju supergulligt till Isak! (och säkert till andra barn också) Dessutom passar det så perfekt med de röda nyckelpigeknapparna till. Kreativt av dig. Och setet passar tillika till de röda byxor :)

Anonymous said...

Mamsen finns i Vendelsö och önskar lycka till med bullarna. Kanske önska en baktermometer i julklapp? kram Mamsen

Heldri said...

Jättefint! Vilken lycka att du hittade en stor knapp också, det är snyggt med matchat. De söta knapparna lyfter det finstämda grafitgrå garnet, snyggt kombinerat!

Fiff said...

Så fin Isak blev i ditt set! Bra jobbat :-)
Lycka till med bullarna, och så en sak till (o nu menar jag detta på ett kärleksfullt sätt), var glad att du i alla fall kan ringa din mamma ♥. Glöm inte det! Kram!

Siv said...

Så fin Isak blev!
Önskar dig en God Jul oavsett om du hinner med allt stök eller inte!!

Anelma handarbetar said...

Så söt Isak blev!

Kram Birgit

LadyNight said...

Vilket snyggt set! Och vad bra färgerna passade, Isak blev hur fin som helst :)

Tyg och otyg said...

Vilken sötnos!
God jul!!

sofia said...

Ljuvliga! God jul Hedvig!